Tekin Alptekin

Georgia'daki ikinci tur seçimi günün önemli gelişmesi.

Tekin Alptekin

Merhaba  çok değerli  Malatyacadde okuyucuları  Yılın ilk haftasında gelişen ekonomi haberlerini siz izleyicileimize paylaşacağız  Bugün ABD’de yapılacak ve Senato’daki çoğunluğu belirleyecek Georgia’daki ikinci tur seçimi günün önemli gelişmesi. Öncesinde oynaklığın arttığını gözlemledik.

Ancak bunun daha çok hisse piyasasında yaşandığını izlerken, Dolar endeksi (DXY) 90 seviyesinin altında kalmaya devam ediyor. Anketlerin işaret ettiği gibi Georgia’daki seçimi Demokratlar’ın kazanarak Kongre’de üstünlük sağlaması durumunda daha fazla ek teşvikler gündeme gelebilir ki bu durumda Dolar üzerindeki baskının artmasıyla sonuçlanabilir. Piyasada da bu senaryonun fiyatlandığı söylenebilir.

Yurtdışında artan oynaklıkla birlikte takip ettiğimiz 7,44 direncini zorlayan Dolar / TL ise bu sabah tekrar 7,40’ın altına kayma eğiliminde. Şu aşamada risk iştahında net bir bozulma gözlenmedikçe kur, 7,44 civarındaki ara direncinin altında kalmaya devam ederek halihazırda 7,32 seviyesinden geçen 200 günlük ortalamasını kırmaya çalışabilir. Olası düşüşlerde söz konusu seviyenin altında 7,28 ve 7,23 sıralı hedefler olarak izlenebilir.

Veri tarafında ABD’de bugün TSİ 18’de aralık ayına ilişkin ISM imalat sanayi PMI endeksi verisi öne çıkıyor.Dolar kuru, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 7.40 TL seviyesinde hareket ederken; yeni güne 7.41 TL seviyesinden başladı. Dolar kuru, gün içerisinde en düşük 7.3804 TL seviyesini, en yüksek ise 7.4284 TL seviyesini görürken; saat 09.47 itibarıyla 7.3926 TL seviyesinde hareket etti. Euro fiyatları gün içerisinde en düşük 9.0630 TL'yi görerek şu dakikalarda 9.0761 TL seviyesinde bulunuyor. Sterlin de aynı dakikalarda 10.0645 TL seviyesinde işlem görüyor . maske mesafe temizlik kurallarına uyalım sevdiklerimizi koruyalım. 

saygılarımla [email protected]

Yazarın Diğer Yazıları