Karakuş: Selahattin Gürkan Bu Memleketin Değeridir

CHP Battalgazi'de Belediye Başkan Adayı olan ve yıllar sonra belediyeye 5 meclis üyesi göndererek başarısını perçinleştiren Ali Karakuş, Selahattin Gürkan'a yapılan saldırıları kınadığını dile getirdi.

CHP Battalgazi’de Belediye Başkan Adayı olan ve yıllar sonra belediyeye 5 meclis üyesi göndererek başarısını perçinleştiren Ali Karakuş, Selahattin Gürkan’a yapılan saldırıları kınadığını dile getirdi.
CHP’li Ali Karakuş, “ Selahattin Gürkan Başkan Malatya’ya hizmetleri olan bir değerimizdir. Aslı astarı olmayan linç operasyonunu esefle kınıyorum. Bu memlekete yaptığı hizmetler takdire şayandır. Kimse bu hizmetleri itibarsızlaştıramaz. “ ifadelerini kullandı.
6 Şubat depreminde uyku uyumadan her daim vatandaşların yanında olan bu memlekete eşsiz değerler kazandıran bir başkanı, intikam uğruna harcatmalarına izin vermeyeceğiz diyen Karakuş, “ Selahattin Gürkan aklı selim bir bürokratımız. 40 sene bu memlekete hizmet etmiştir. Malatya’ya kazandırdığı eşsiz kıymetli değerler vardır. Bundan önceki dönemde başkanlık yapanların borçlarını bir değerimize intikam alırcasına beyanatlar vermek haklılıklarını perçinlemeyecektir. Bu memlekette Selahattin Gürkan Başkana yapılan ve mevcut büyükşehir belediye başkanının, diğer dönemlerdeki dostlarının intikamını alır şekilde beyanatlar vermesi akıl karı değildir. “ dedi.
Karakuş, “ 2019 yılında göreve gelen Selahattin Başkanın ne kadar borçla bu belediyeyi aldığını biliyoruz.  Bu borçları Selahattin Başkanın dönemine aitmiş gibi mecliste sunmakta itibarsızlaştırmaktan başka şey değildir.  Bu tür olaylar memleketimize zarar vermektedir. Bizler her ne kadar CHP saflarında olsak da, biliyoruz ki Selahattin Başkanın döneminde ayrıştırmadan yapmış olduğu hizmetler her kesim tarafından takdir edilmiştir. “ ifadelerini kullandı.
CHP’li Karakuş meclis konuşmalarına da değinerek, “  Velakin mevcut başkan kredi çektim maaşları ödedim demedi. Yalnız kendisi bir yanlışa daha düşmüştür. Çekilen krediden maaş ödedik demesi bu memlekette hoş karşılanıyorsa, demekki Selahattin Başkanın beyanatları tamamen gerçektir.  Biz biliyoruz ki Selahattin Gürkan bu memleketin bir kuruşunu heba etmez. Ve şahsım olarak derim ki, aklınızı başınıza devşirin. Bu memlekete polemik yaratmaya değil, memleketi ayağa kaldırmaya geldiniz. Bu memlekete geliş sebebiniz intikam almak olmasın dostlarının. “ şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Bakmadan Geçme