Naim Gül

Yakışmadı..!

Naim Gül

Sezon bitimiyle yükselen sesler karşılık bulurmu meçhul. Ligi genel itibariyle iki farklı kulvarda incelemek gerekir. Sezon başı öncesi yapılan doğrular ve yanlışlar olarak. Aslına bakarsak küme düşen bir takımda çok da doğru aramak mümkün değil. Fakat bu süreç nasıl işledi nasıl hızlandı ve bu olaylara çanak tutanlar nasıl sessiz kaldı bu işde parmağı olanlar gibi. Tabi bu soruları çoğaltmak mümkün ama karşılık bulurmu, sanmıyorum.

Spora, siyasetin karışmasını çok savunan birisi değilim. Fakat günümüzde öyle bir hal aldıki siyasetin olmadığı dal yok. Madem siyaset var spor da ozaman bir şehrin siyasetcileri neden sahip çıkmaz bunuda anlamam. Sadece toplantıdan, kuruldan, özel günlerden çıkan sesler koca şehrin bir alt lige düşmesini sessizce izlediler. Özellikle bu işe alkış tutup yanlı açıklama yapan demeçler veren proğramlar yapanlarda ses yok. Hastalık bulaşan BTC TÜRK MALATYA Spora tedavi için hiç kimse çaba göstermedi, reçete miz budur diyemedi. Şimdilerde yine sessiz.

Borcu olmayan tek kulüp açıklamaları yapılırken nasıl borç batağına sürüklendi, ligin üst düzey futbolcuları bizde açıklamaları yapılırken futbolcular birer birer satıldı, neden kimse Noluyor?  diye sormadı. Şimdi koskoca şehir sessiz, sakin, belkide olayların soğuması bekleniyor. Bu günler elbet geçer yeni oluşumlar başlar alkışlayan lar yine çıkar fakat kötü geçen dönemin ardından alkışlayanlar eleştirmesini de bilmeli yapılan yanlışları söylemeli, ki ona göre önlemler alınsın. Bir başka konumuzda altyapı ile olmalı. Alt yapıya önem verilmeli şehrin gençleri tek tek seçilip yetiştirilmeli. Yıllardır çektiğimiz en büyük sorunların başındadır. Geriye bakacak olursak Malatya için çok büyük şanstı. Alt liglerden birer birer tırmanırken aynı şekilde genç yetenekleride yetiştirme si ve kazandırması gerekirdi. Fakat buda yapılmadı. Ve elinde gelecek vadeden oyuncularıda başka kulüplere sattı.

Kısaca üreten değil tüketen takım kimliği bizi bugünlere getirdi. Kısacası bir şehrin değeri olan, en büyük reklamı olan, maddi açıdan Malatya için büyük kazanç sağlayan ve gençler için büyük şans olan MALATYA Spora yakışmadı. En kısa zamanda toparlanmalı yeni oluşum ve şehri seven memleket sevdalısı ve işi bilen sporun içinden gelen ekip kurularak kısa zamanda toparlanmalıdır. Malatya ya, Malatyalıyada bu yakışır.

Yorumlar 4
Erhan orak 27 Temmuz 2020 12:30

Gerçekler acıdır ama anlarlarsa emeğine sağlık

Erhan orak 27 Temmuz 2020 12:22

Emeğinize sağlık

Oktay 27 Temmuz 2020 11:29

Hocam ağzına kalemine sağlık

Hasan MERMER 26 Temmuz 2020 21:11

Diline yüreğine sağlık abi çok güzel olmuş inşallah mesaj gereken yerlere ulaşır.

Yazarın Diğer Yazıları