Naim Gül

Hamza Hamzaoğlu Konya'yı Uyandırdı

Naim Gül

Bugüne kadar yazmış olduğum yazılarımda, Malatya sporun zarar görmemesi adına hep olumlu yaklaştım.
Aslına bakarsan görünen köy kılavuz istemiyor.
Süperlig de teknik sorumlu olarak görev yapan hocaların içinde kimi takımın başında görmek istersiniz derseniz herhalde en son sıraya Hamza hocayı yazarım.
Neden derseniz, Çok iyi kadrolar ile çalışma imkanı bulan veya normal sıradan bir kadro ile çalışma imkanı bulan Hamza hoca nın sistem olarak kendini geliştirmediğini rahatlıkla görebilirsiniz.
Futbol mantelitesi ni günümüz oyunu na çok uyarlamayan ve bildiği klasik sistem ve oyunculardan vazgeçmeyen Hamza hoca, rakip takımların uyanmasına sebeb oluyor.
Genel olarak sistemini oyunculara adapte etmeye çalışan Hamza hoca nın anlamadığı konu elinde olan futbolcuların sistemine uyup uymadığı.
Genel olarak rakibin topla oynamasına müsaade eden ve yakaladığı toplarla kontra yakalayarak gol arayan bu sistem artık işlemiyor. Bireysel özellikleri biraz iyi olan takımlarda bu sistem hele hele hiç iş yapmaz.
Aynı özellik teki bir takım için bu sistemi uygulaya bilirsin yada deplasmanda iyi bir takıma karşı oynuyorsan bu taktikle sahaya çıkabilirsin, yenilgi aldığın zaman kimse birşey demeyebilir yada yenersen helal olsun diyebilirler ama evinde senden  senin elinde olan oyuncu kadrosundan daha kötü bir takım geliyorsa ve ilk yarısında iki farklı sonucu yakalayıp daha sonra takımın orta dişlisiyle oynarsan sanada cezayı kesecekler dir.
Burda kimse Konya çok iyi futbol oynayarak maç aldı demesin. Yeni Malatya Spor un yediği gollere bakarsanız, Hamza hoca nın Konyayı nasıl uyandırdığı nı görebilirsiniz.
Şuanda Takım içinde kadroya giremeyecek düşüşte olan oyuncular üzerinde ısrar etmesi Hamza hoca nın en büyük handikapı.
Özellikle maç içinde gerekli hamleleri yapamayan maç esnasında oyunu çok iyi okuyamayan ve baskı anlarında çıkar yol bulamayan Hoca maçı taraftar gibi izlemekten ileri gidemiyor.
Sezon başından beri istenmeyen bir ekip olan Yönetim ise bu çaresizliği acizlikle izlemekten öte gidemiyor.
Yönetim anlaşılan geçen sezon başına gelenlerden ders almamış. Aynı seneryo yine yaşanmaya başladı.
Alt sıralarda rakibin olacak ve alacağın üç puanla üst sıra ile alt sıra arasında geçiş olarak görünen konumda yer alacakken rden kendini alt sırada düşmemek için mücadele içinde olan bir takım haline getirmek kimsenin değil Hamza Hamzaoğlunun suçudur.
Elinde üst düzey olmasa da çok iyi bir kadro olan ve bu kadroyu kullanmayan hoca sanırım kendi egolarını tatmin etme peşinde.
Malatya nın ne kadar önemli olduğunu Malatya lı taraftar ların ne kadar önemli olduğunu birilerinin Hamza hocaya hatırlatması lazım.
Aksi halde Yönetimin, varmı yokmu oda meçhul ama eline sağlık demesi lazım.
Yarınlar geç kalınmış olabilir.

Yazarın Diğer Yazıları