Naim Gül

Kayıp Sistem

Naim Gül

Yeni Malatya Spor ligin son beş haftasına girilirken hala belli bir sistemde oynayamamasının cezasını çoğu maçta çekti. Sürekli değişen kadro ve saha içinde değişen oyuncu kadrosu, ve sürekli değişen oyun yapısı.
Son Alanya Maçına bakacak olursak hatta bundan önceki Başak şehir maçı dahil oyuna bir türlü kontrollü ve hızlı başlayamayan Yeni Malatya Spor bu maçlarda geriye düşmesine karşın ikinci yarıdaki oyunuyla dengeyi kuramazken maçlardan mağlup ayrılmak zorunda kalıyor. Özellikle final niteliği taşıyan paslarda ve gol yollarında son vuruşu bir türlü yapamazken, ilerleyen dakikalarda mecburi sistemde ve oyuncu değişikliklerinde bulunarak sorunu çözmeye çalışsa da  bu sorunu çözemiyor.
Transfer döneminde gerekli oyuncuların alınacağını ve bazı futbolcularında gönderileceği çok açık belli. Erol Hoca oyun yapısına uymayan oyuncularla yolların ayrılmasını isteyecektir. Yeni gelecek olan transferle de devre arası kampını geçirip kendi sistemini oturtmaya çalışacaktır. Asıl sorun bur da da çıkabilir. Neden derseniz hazır direkt oynayan oyuncular alınmadığı takdirde aynı sorunları tekrar yaşarız.
Devre arası transferlerine sıcak bakılmadığı günümüzde  gelen oyunculardan verim almakta işin farklı boyutu. Son iki maçta her iki yarılarda ayrı bir futbol sergilense de, ileri uçta yaşadığımız sorunlar takıma da yansımış durumda. Özellikle maçları nı çok ağır oynayan hızlı hücuma çıkamayan, ve  geri dönüşlerde kademeye çabuk gelemeyen bir yapı ile oynamak gerçekten çok zor. Eyer ki organize bir şekilde atağa çıkamıyorsak, ilerleyen dakikalarda bu daha da zorlaşır. Zaten pozisyon üretmekte zorlanan Yeni Malatya Spor gol yollarında da  sorun yaşamaya başladı.Bunun yanında defan hattında yaşanan bireysel ve alan hataları basit gol yememize neden oluyor. Temennimiz kalan beş maçı en iyi şekilde değerlendirip, devreye en azından kafamız rahat girmek . Tabi ondan sonraki iş Yönetim ve Teknik Ekibe düşüyor.....

Yazarın Diğer Yazıları