Metehan GÜLER

Hayattan kopmayacağım.

Metehan GÜLER

Herkese Merhaba.
Ben Metehan, 23 yaşındayım ve mutluyum… 
Dünyada sadece 200 kişide görülen ender hastalıklardan biri olan Job Sendromlu bir bireyim.
13 yaşından bu yana görme ve bedensel engelliyim. Hayatta birçok zorlukla karşılaştım ama hiç pes etmedim. Mücadele ettim, mücadeleme de devam etmek istiyorum. Hayata aşırı bağlı biriyim.
Engel kelimesini hiç sevmedim. Önüme dizilmiş en büyük duvar bu kelimeydi. Bu duvarı yıkarak karanlık dünyamda bir ışık buldum. 
Eğitim hayatımdan taviz vermedim. Devletimizin sağladığı imkanlar ile evimde eğitimlerimi tamamlayarak Lise eğitimimi tamamladım. Bir sonraki hedefim ise Üniversite mezunu olmak. 
Sağlıklı bir insanın sonradan engelli olması zor, ilk birkaç yıl süreci kabullendim, sonradan bunun böyle gitmeyeceğini düşünerek birçok şeye başvurdum.
Daha sonra bir rehabilitasyon merkezinde 10 parmak bilgisayar eğitimi aldım. Şu an bilgisayar ve telefonu aktif şekilde kullanabiliyorum.
Dediğim gibi Engel kelimesini hiç sevmedim…
Sosyal medya üzerinden oluşturduğum topluluklar ile geniş kitlelere ulaşmayı başardım. 94 binin üzerinde bir topluluk ile daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyorum. 
Türkiye Cumhuriyeti sosyal hizmetler bilgilendirme' isimli grubumda engelli ve engelli yakınlarına bilgi sunmaya çalışıyorum. Oradaki insanlara faydalı olmaya çalışıyorum.
Bir şeylerle uğraşarak, diğer özel bireylere örnek olmak istiyorum.
Benim bir hayalim var…
Bu hayalimi gerçekleştirmek için rabbimin verdiği güç ile yoluma devam edeceğim.
Benim adım Metehan Güler…
Hayattan kopmayacağım.

Yorumlar 1
Yeliz 26 Mayıs 2021 01:10

Hayattan kopma senin gibiler örnek oluyor bizlere şükür oluyor bizlere. Yüreğine sağlık.

Yazarın Diğer Yazıları