Cemal HANİLÇİ

KİRLENDİ SİYASET

Cemal HANİLÇİ

Ben genelde köşe yazılarında siyasetten uzak durmaya çalışıyorum siyaset yapmamaya özen gösteriyorum.
Şiir, güz yazı ve genelde gönüle hitap eden yazılar yazarım.
Çok nadir zamanlarda siyasete bulaşırim ortalikda sis bulutu varsa ve birilerinin üzerinde kirli siyaset yapmaya çalışırlar ise o zaman, Zülfiyare dokunmasak da olmuyor.
Depremden sonra Malatya da siyasetin üzerinde öyle bir toz bulutu var ki depremin getirdiği enkazın yıkımlarında bile bu kadar toz bulutu göremezsiniz.
Siyaset mi kirlendi biz mi kirlendik yoksa zaten her şey kirliydi de biz mi göremedik.
Son zamanlarda Malatya da o kadar çok kişi ve kişiler çoğaldı ki şimdiye kadar Ak parti, MHP veya Büyük Birlik partisi ya da her hangi bir siyasi sağ partinin içerisinde yer almamış ya da aldırmamislar, her hangi bir teşkilatta görev almamış ve siyasi geçmişi olmayan adına DAVA dedikleri her neyse diline dolayarak ortalıkta cirit atmaya başladılar ve bunu da bir kaç yıldır Malatya medyasında gündem olan bir siyasi parti il başkanının üzerinden yapıyorlar.
Şimdiye kadar hiç bir siyasi partide pirim almamış ve teşkilatlar tarafından görev verilmemiş , hasbelkader bir yerlerde görev almışlar ise de çok kısa sürede niyetleri anlaşıldıktan sonra tekrar görevlerine son verilen gerçek yüzleri görünen kişilerin DAVA larini merak ettim.
Millet vekilliği seçimlerinde Malatya da bir ivme yakalayan siyasetini beğenip beğenmediğimi bir kenara bırakırsak, insanlığını sevdiğim Yeniden Refahı Partisinin Malatya il başkanı sayın Bilal Yıldırım'in etrafında toplanmaya başlamışlar.
Bu yazımda kişiler üzerinden kimseye bir ithamım da yoktur , sözüm de yoktur.
Benimkisi naçizane uzaktan gördüğüm kadarıyla bir izlenim.
Malatya da kırk haremiler gibi kırkı da daha düne kadar kırkınin arkasında kırk laf ederken, kırkı da kırkınin açıklarını ulu orta yerlerde söyleyip de birliklerinin kuyularını kazarken, birden bire kırk kardeşliğe soyunmuş ise  burada bir oyun var dikkat edilmesi gereken bir teşkilat var ve il başkanının bunları görmesi gerekiyor, görmüyor ise bizden uyarması.
Bir kaç yıldır takip ettiğim kadarıyla Yeniden Refah Partisi, Bilal Yıldırım ile Malatya da iyi bir çıkış yakaladı.
Bu çıkış birilerini rahatsız ettiği için, kırk haremilerin Bilal başkanın etrafında toplanmaya başlamasını sağlayarak, ileride Bilal başkanı yıpratma politikasına kadar götürecekler.
Lakin;
Son zamanlardaki yapmış olduğum izlenimler ve takip ettiğim kadarıyla, dediğim gibi Malatya kırk haremilerinin  ( pardon kırk kardeş) in kirlenmemiş bir siyasi partinin etrafında doluşmaya başlamasıyla ileriki zamanlarda teşkilatın yıpratma politikasına gidileceği açık seçik ortadayken, bu kişiler buraya çöreklenmeye başladıysa bu teşkilatın çok dikkat etmesi gerekiyor.
Bizimkisi naçizane dost tavsiyesi. 
25/10/3023
Cemal Hanilçi

Yazarın Diğer Yazıları