MHP Lideri Bahçeli: 6 partinin ortak bildirisi evlere şenliktir, tutarsızlıktır

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, MHP grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamaları şu şekilde;

Amacımız milletimizin takdir ve terchine mazhar olabilmektir.

MHP icazetli bir siyasi hareket olarak görülemez. MHP'nin vizyonu, kısıtlı kırılgan bir çerçevede tanımlanamaz. Mileltimiz neyi istiyorsa dileğimiz aynısıdır. 2023 Türkiye'nin kader ve karar yılıdır. Bu bilinç ve kavrayışla siyasi faaliyelerimizi günden güne yaygınlaaştırıyoruz. MHP'yi itibarsızlaştırmaya çalışan kim varsa 2023'te nal toplayacak hayal kırıklaığının pençesinde olacaktır.

BİZİM ANKETİMİZ 85 MİLYONUN DUASIDIR
Gerçeği bilip susanlar gerçeği bilmeyip susanlar kadar tehlikelidir. Bir gerçek vardırki MHP'nin varlığı Türklüğün varlığıyla aynıdır. Bizim kiralık anket şirketlerinden öğrenebileceğimiz bir şey yoktur. Hamdolsun biz inkarcı değiliz. Bizim anketimiz 85 milyon Türk insanının duasıdır. Bizim hakkımızda tek söz sahibi büyük Türk milletidir. Nehir olmayan yerde balık avına çıkanlar bizimle boy ölçüşemez. Biz Türkiye'nin her yerindeyiz. 19 Şubat 2022 tarihinde başlattığımız toplantılarımızı geçtiğimiz hafta sonu tamamladık. CHP'ye oy veren kardeşlerimize, parti yönetiminin ne hallere düştüğünü ifade ettik. 131 seçim bölgesinde CHP'nin yakalandığı amansız hastalığı anlattık. Bu vesileyle tüm teşkilatlarımızı kutluyorum.

Huzurlarınızda bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. hayırlı ve güzel haberlerini beklediğimi dile getiriyorum.

Biz 2023 yılının Haziran ayına kadar durmayacağız. Sürekli 1 adım önde olmanın gayreti içerisinde olacağız. Bir günümüzü diğeriyle eşit olmasına göz yummacağız.

Kutlu bir gelecek ancak ve ancak onu hak edenlrin mükafatıdır. Türkiye'yi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmaya sonuna kadar kararlıyız.

Dünya genelinde barışa duyulan özlem insanların en önemli beklentisidir. Sosyal gerilimler, siyasal anlaşmazlıklar huzur ümitlerini baltalamaktadır.

Türkiye'ye ulaşan Ukraynalı mülteci sayısı 60 bini aşmış diğer ülkelerle birlikte sayı 3 milyonu geçmiştir.

Elbette meşru temele dayanmayan bir savaşın kazananı olmayacaktır. Savaşın kaybedini insanlıktır. 34. gününe giren kriz ve çatışmaların hayat pahalılığını nasıl tırmandırdığı ortadadır. Rusya avrupa'nın enerji ihtiyacının yüzde 40'ını karşılamaktadır.

Rusya ve Ukrayna ülkelerinin buğday ihracatını durdurmaları bazı ülkeler için felakettir. Rusya ve Ukrayna'nın tarımsal faaliyetlerinde aksamaların dünya genelinde açlık sorunlarını kamçılaması konuşulmaktadır.

Türkiye bu 3 önlemi almalıdır.

Gıda güvenliğinin tam ve eksiksiz sağlanması şarttır. Konuyla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın hassasiyeti milletimizi rahatlatmaktadır. Ekilebilir tarım arazilerini genişletmek zorundayız. Bu sektör üretim, işleme ve pazarlama boyutlarıyla bütüncül bir yapıya kavuşturulmalıdır.

Tarım kentleri kurulmalıdır.

İkinci stratejik tespit olarak, enerji, güvenliği temin edilmelidir. Yeni ve yenilebilir enerji kaynaklarından yaralanma vasıtalarıyla Türkiye Enerjide dışa bağımlılıktan kurtulacaktır. Yerli enerji kaynaklarının verimli kullanıulması, nükleer başta olmak üzere yeni enerjilerin üretilmesi ile ülkemizin enerji talebini karşılayacak duruma gelmesidir.

TÜRKGÜN

Bakmadan Geçme