CHP'li Gökçe 'Şehrimizi Ortak Akılla Yöneteceğiz'

31 Mart yerel seçimleri öncesi sivil toplum örgütleriyle bir araya gelen, Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Avukat Soner Gökçe, Mimarlar odası Malatya şube başkanlığını ziyaret etti.

 31 Mart yerel seçimleri öncesinde, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine ziyaretlerini sürdüren, CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe, Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB)Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Fatma Türkmen Altaş ve yönetim kurulunu ziyaret ederek istişarelerde bulundu.
         Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Oda Başkanı  Altaş,  “ Sayın Gökçe’nin ziyaretlerinden dolayı, kendilerine teşekkür ediyorum. Siyasi partiler demokrasimizin vazgeçilmez unsurudur, olmazsa olmazlarıdır,  demokratik bir ülkede yaşıyorsak demokrasiyle alakalı çalışıyorsak, siyasi partilerimizde olmazsa olmazlarımızdır. Yerel seçimlerde  siyasi parti kimliğinin dışında, siyasi partilerden aday olan değerli adaylarımızın kimliği ve çalışmaları,  kişilerin kentle alakalı çalışmaları ön planda olmalı. Siyasi parti  kaynağı, kökeni ne olursa olsun ilk önceliği kent olmalı kent sorunları olmalı, halk olmalı bunlara kendini indirgeye bilmeli ve çözümsel yaklaşmalı” dedi.

        CHP büyükşehir belediye başkanı adayı avukat Soner Gökçe, şehrin yönetilmesinde, yapılanmasında,  korunmasında  en önemli sivil toplum kuruluşunun mimarlar odası olduğunu belirtti. Gökçe “ Sadece bir oda olarak değil. teknik anlam da da bu şehrin oluşabilmesi adına, fikrine muhtaç olduğumuz, önem verdiğimiz bir odasınız. Bu anlamda tüm hususlarla ilgili olarak aynen iştirak ediyorum bir yerel seçime gidiyoruz. Bizim şehrimizin bugün itibariyle sorunlarından bir taneside sizlerle istişareden uzak, ben yaptım oldu mantığıyla hareket eden bir zihniyet içerisinde bu şehir yönetildi. İstişarede bulunulmadı. Sizlerin fikirleri alınmadı. Bu noktada projeler yapılıp ondan sonra sizin görüşleriniz alındı. Maalesef bu süreçleri geçirdik, oysa sizler bu işin eğitimini almış ve bilinçli kişilersiniz. Şehrin en merkezin desiniz, bir projeler oluşurken mutlaka sizin fikirlerinizin alınması gerekiyor.

             Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe Su ile ilgili bir araştırma yaptıklarını, Malatyanın en pahalı su içen beşinci il olduğunu belirterek, “ kaynak suyuna sahip dünyada üç yerden biriyiz hiçbir maliyeti olmadan suyu direk alabiliriz. Sosyal belediyecilik anlamında şu olmalı varlıklı kişide aynı su faturasını ödüyor, asgari ücretin altında olanda aynı su faturasını ödüyor. Asgari ücretin altındaki ailede çocuğu olanda aynı ulaşım ücretini ödüyor.” Dedi.
             Malatya büyük şehir belediyesinin mezarlıkta çift katlı mezar uygulamasını başlattığını, yüksek fiyattan verilen hizmetin bir kamu hizmeti olduğunu vurgulayan Gökçe, “ Çok ayıp yani 25-30 tl ye mal ettiği mezar ve kamulaştırma ile yapılan mezara , 2 bin tl bedel çıkartıyorlar..Çok utanç verici durum, çok vahim bir durum. Aile mezarı hariç , diğer mezarlarla böyle bir hakkınız yoktur böyle bir durumda değiliz.Bu yönde bir projemiz var” dedi.

 

ANADOLU BASIN BİRLİĞİ ZİYARETİ ….

    Cumhuriyet Halk Partisi Malatya büyükşehir belediye başkan adayı Avukat Soner Gökçe ,beraberinde Hekimhan CHP li belediye başkan adayı Turan Karadağ ile birlikte Anadolu Basın Birliği Derneğini ziyaret etti.
   Dernek Başkanı Zeki Dağ ve yönetim kurulunu ziyaret eden. CHP’li Gökçe Malatya’mızın Değerlerine sahip çıkacağız dedi.

     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Dağ, “ Bizlerde Anadolu Basın birliği olarak,  31 Mart’da yapılacak olan yerel seçimlerin. Ülkemize ve Malatya'mıza hayırlı olmasını diliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi,  Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe’ye seçim çalışmalarında başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

      Cumhuriyet Halk Partisi CHP Hekimhan Belediye Başkan Adayı Turan Karadağ burada yaptığı açıklama da, 31 Mart yerel seçimler öncesi, CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayımızın seçim çalışmaları kapsamında ziyarete katıldığını belirterek, “ Her gittiğimiz yerde sayın büyükşehir adayımız   Gökçe ile gurur duyuyorum. Çalışmalarıyla ve enerjisiyle bizlere gurur veriyor.  31 Mart yerel seçimlerinde hem Hekimhan'ı alacağız hem de Malatya’yı seçimlerde kazanacağız. İnanmak, kazanmanın yarısıdır.” Dedi. 

      CHP büyükşehir belediye başkan adayı Soner Gökçe de, ziyarette “ Hekimhan Belediye Başkan Adayı Turan Karadağ’da ziyaretlerimize katıldılar  teşekkür ediyorum. Malatya Bizim yaşadığımız nefes aldığımız,  hayatımızı idame ettirdiğimiz, beraber acısını ve sevincini paylaştığımız ortak değerimiz.  Sizler, çok önemli bir görev ifa ediyorsunuz . Anadolu basın birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ ve yönetimindeki arkadaşlarımızı en az 10 yıldır tanıyorum, hepsi birbirinde değerli arkadaşlarımız Malatya’mızın menfaatine  her şeyin içerisinde olmuş çok onurlu ve şahsiyetli insanlar, onlarla bir arada olmaktan dolayı onur ve gurur  duyuyorum. Bizleri halkımızla buluşturan kamuoyunun bilinçlenmesine  destek sağlayan, çok önemli görevler ifa eden  meşakkatli ve zor sürecini yaşayan  her anlamda ayakta dura bilme adına çok önemli bir mücadele gösteren, bu iş layıkıyla yapmaya çalışan kişilersiniz’ Bizler için demokrasimiz için en önemli  şey basınımızın bağımsız olması, basınımızın gerçekten  baskı altında olmadan  kamu hizmetini sağlaya bilmesi  hem ekonomik anlamda hem de hukuksal anlamda bağımsız ve özgür olması  en temel şeylerden bir tanesidir. Bu gün maalesef basınımız üzerinde ciddi bir şekilde baskı var,  hem siyasi baskı var , hemde ekonomik anlamda baskı var.” Dedi.
    Büyükşehir belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerini alacaklarını belirten Gökçe, hazırladıkları projeleri sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla ve basın mensuplarının da davetli olacağı bir toplantı da Malatya kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.GÖKÇE,” 2 aylık seçim süreci içerisinde Malatya’mızı karış karış gezerek, projelerimizi anlatacağız.  Her kesimin adayı olarak çalışacağız.” dedi.

Bakmadan Geçme