19 Mayıs 23 Nisan'ın, 30 Ağustos'un,29 Ekim'in müjdeleyicisidir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada 19 Mayıs 1919'un, Türkiye'de değişimin başlangıç tarihi olduğunu vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi: "19 Mayıs; 23 Nisan'ın, 30 Ağustos'un, 29 Ekim'in, müjdeleyicisidir. Bu nedenle, 19 Mayıs Türkiye'nin devrim tarihinin temelinin atıldığı gündür. Bu toprakların yetiştirdiği en büyük devrimci olan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, memleketi işgal eden yedi düvele karşı attığı ilk adımın, Anadolu topraklarında dalga dalga büyüyerek, dünya tarihine geçen bir direniş destanının başlangıç tarihidir” dedi.

Ağbaba, “19 Mayıs aynı zamanda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Doğum günüm' dediği tarihtir. Atatürk işte böylesine önemli bir günü gençliğe armağan etmiştir. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet'i emanet, 19 Mayıs'ı armağan ettiği gençlerin durumu aslında ülkemizin de içinde bulunduğu durumun en iyi göstergesidir. Gençlerimiz ne yazık ki işsizlik ve geleceksizlik arasında umutsuzluğa sürüklenmiş durumda. Her üç gençten biri işsiz. Milyonlarca genç ne eğitimde ne istihdamda. gençlerin büyük oranda yurtdışına göçme isteği gibi olumsuzluklara bakınca iktidarın gençlik politikalarının da çöküşüne tanık oluyoruz.”İfadelerini kullandı.

Ağbaba, başta Büyük Atatürk olmak üzere kurtuluş mücadelesi veren dava arkadaşlarını ve şehitleri saygı ve minnetle anarak gençlerin çağdaş, bağımsız, özgür ve demokratik bir Türkiye için 1919'dan beri sürdürülen mücadeleyi sonsuza kadar devam ettireceklerine yürekten inandığını belirterek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

Bakmadan Geçme