Başkan Çınar'dan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ 19 Mayıs 1919 hürriyetinden vazgeçmeyen, esareti kabul etmeyen, zulme asla boyun eğmeyen aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımı, milletimizin yeniden dirilişidir.” dedi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkması, millet iradesine dayanan tam bağımsız devlet kurma yolunda atılan ilk adım olmuştur. Bağımsızlığımızın önündeki tüm engelleri yok eden onurlu ve şanlı bir mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs en karanlık anlarda bile yurt sevgisiyle omuz omuza mücadele edenlerin tarihidir. 
Tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşu, özgür ve müreffeh yarınlara yürüyüşünün sembolü olan 19 Mayıs 1919’da tutuşturulan özgürlük ve bağımsızlık meşalesi, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde ilelebet yolumuzu aydınlatacaktır. 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlattığı bu günün, aynı zamanda, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak armağan edilmesi de ayrı bir önem taşımaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet edilmiştir ve ülkemizin geleceği, kendini her anlamda çok iyi yetiştirmiş gençlerimizin ellerinde şekillenecektir. Gençlerimize güveniyor, 103 yıl önce yakılan bağımsızlık meşalesini layıkıyla geleceğe taşıyacaklarına inanıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve değerli hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme