Yeşilyurt Belediyesi Meclis toplantısında konuştu

Günnur TABEL Yeşilyurt Belediyesi CHP Meclis Üyesi

Yeşilyurt Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Günnur Tabel’in Yeşilyurt Belediyesi’nin Haziran ayı toplantısında yaptığı konuşmanın metni ektedir. Öte yandan gri pasaport skandalı ile ilgili CHP İl Başkanı Enver Kiraz’da yaptığı değerlendirme de; 

Yeşilyurt Belediyesi ile Malatya Kişisel Gelişim Derneği işbirliğinde 45 kişinin gidip 2 kişinin geri dönmesi konusu ile ilgili daha önceden de dile getirdiğimiz gibi sorduğumuz soruların cevaplarını alana kadar tekrar etmeye ve kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.
Biz istiyoruz ki bu konu açığa çıksın Malatya ve Türkiye gerçekleri öğrensin. 

Asıl suçlu Yeşilyurt Belediye Başkanı’dır. Bu sürede nasıl ki belediye başkan yardımcısı soruşturmanın daha sağlıklı yürümesi için görevden el çektiriliyorsa, acilen belediye başkanı soruşturmanın sağlıklı yürümesi için görevden el çektirilmelidir. Bir an önce bu soruşturma kapsamlı olarak yürütülmelidir.

Yeşilyurt Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Günnur Tabel’in konuşması;

Evrensel belediyecilik anlayışında seçilmiş başkan ve meclis üyelerinin siyasal kimliklerini bir kenara bırakarak, seçildikleri bölgenin gerek altyapı sorunlarını, gerek ulaşım, sağlık veya imar ile ilişkili sorunlarını, yani kısacası her türlü akla gelen hizmeti sosyal bir anlayışla yapmaları gerekir. 

Bizler muhalefet meclis üyeleri olarak ilk günden beri bu anlayışla çalıştık ve çalışmaya gayret ediyoruz. Aslında sizlerin anlamadığı konu, biz sizleri bu şekilde bir belediyecilik yapmadığınız için eleştiriyoruz. Yoksa sizin iddia ettiğiniz gibi; kıskançlıktan ya da siyasi görüş farklılıklarımızdan dolayı eleştirmiyoruz. 

Keşke; 
1.    Sizler bu evrensel belediyecilik anlayışı ile hizmetler yapsaydınız,
2.    Sizler gri pasaportlar vererek resmi insan kaçakçılığına vesile olmasaydınız, hadi vesile oldunuz bunu başta biz meclis üyeleriyle, sonra Yeşilyurt seçmeniyle ve tüm kamuoyu ile açık yüreklilikle paylaşarak en azından bir özür dileyerek, sorularımıza cevap verseydiniz,
3.    Belediye meclis üyeniz oğlunu belediyede işe yerleştirmenin diyetini geçtiğimiz ayki meclis toplantısında 70 yıl öncelere kadar gidip, partimizi, 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’yü hararetle eleştirerek ödemeseydi,
4.    Sizler sahte değil de gerçekten UNESCO’dan ödül alsaydınız ve birlikte kutlasaydık,
5.    Sizler yeğeniniz yetmiyormuş gibi büro ortağınızı da İŞGEM’e atamasaydınız,
6.    Sizler millet kıraathanesinin kitap ihalesini eniştenize vermeseydiniz,
7.    Sizler lüks konutlar yapıp, partinizin siyasetçilerine, bürokratlara maliyetinin bile altında satacağınıza ihtiyacı olan binlerce Yeşilyurtluya sosyal konutlar yapsaydınız,
8.    Sizler bütün bunları yaparken bunları gündeme getiren bizleri ve saygıdeğer genel başkan yardımcımızı kıskançlıkla ve sizleri kamuoyuna rezil etmekle suçlamasaydınız,
9.    İhtisas ve çalışma komisyonlarının sayısını azaltıp bizleri komisyonlardan dışlamasaydınız,
Biz de Yeşilyurt’umuz için sizlerle beraber çalışmaya devam ederdik,

Daha önce de dile getirdik, ancak biz sordukça sizler her nedense dut yemiş bülbüle dönüyorsunuz,

Tekrar soruyoruz;

1.    Yeşilyurt Belediyesi ile Malatya Kişisel Gelişim Derneği işbirliğinde 45 kişinin gidip 2 kişinin geri dönmesinin dışında ayrı bir heyetin daha gönderildiği doğru mudur? İkinci yurt dışı heyetinde kaç kişi gönderilmiş, kaç kişi geri dönmüştür?
2.    Şubat ayından beri İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından soruşturma yürütüldüğü belirtiliyor. Bu zamana kadar hangi gelişmeler yaşanmıştır? Belediye meclisini bu konuyla ilgili bilgilendirmeyecek misiniz?
3.    Soruşturma kapsamında hangi personellerle ilgili hangi tasarrufta bulunuldu? Görevden alınan Belediye Başkan Yardımcısı ile ilgili disiplin soruşturması yapılmış mıdır? Bu kişiyle ilgili meclise bilgi vermeyi düşünüyor musunuz?
4.    Tüm dünyayı sarsan gri pasaport skandalıyla ilgili belediyeden sadece 1 kişi mi günah keçisi ilan edilmiştir? Yurt dışına kaçırılan kişilerin derneğe üye yapılması başta olmak üzere belediye başkan yardımcısına yardım eden kişiler belirlenmiş midir? Bu kişilerle ilgili belediye tarafından nasıl bir işlem yapılmıştır?
5.    AKP Grubu olarak bu konunun konuşulmayarak, tartışılmayarak, meclis gündemine alınmayarak, sorularımıza cevap verilmeyerek konunun üzerinin örtülmesi mi hedeflenmektedir?


Günnur TABEL
Yeşilyurt Belediyesi 
CHP Meclis Üyesi
 

Bakmadan Geçme