Yeşilyurt Belediyesi Hizmet Binasında Kaba İnşaat Mayıs Ayında Bitecek

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Hizmet Binası inşaatında ince işçilik ihalesinin bu ay içerisinde çıkılacağını kaydetti. Müteahhit firmanın kalıpçı taşeronu ile yaşadığı sorunun çözüldüğünü ve firmanın tekrar inşaattaki çalışmaları sürdürdüğünü belirten Başkan Çınar, kaba inşaatın Mayıs ayında bitirileceğini söyledi.

Malatya ve Yeşilyurt’un merkezi noktalarından Turgut Özal Mahallesindeki 40 dönümlük alanın 5 dönümün de inşaatı hızla yükselen Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binasındaki çalışmalar hakkında bilgi veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ”Yeşilyurt Belediyemizin hizmet binasının inşaatı devam ediyor. Geçen yıl başlanılan inşaatın cephesi değiştiği için yeni duruma göre projeyi tekrar revize ettiğimiz için müteahhitte ek süre tanımıştık. 2022 yılı Mayıs ayına kadar süresi var. Geçtiğimiz ayda müteahhit firmanın kendi taşeron firması ile anlaşmazlığı olmuştu. Binanın kalıpçı taşeronu değişti şuanda çalışmalar devam ediyor. Kaba inşaatı ihale etmiştik şuanda herhangi bir sonumuz yok. Hizmet Binamızın ince işçiliği ile ilgili bu ay ihale çıkacağız inşallah.” dedi.
Yeni Hizmet Binası’nın tamamlanması ile birlikte büyük bir enerji tasarrufunun sağlanacağını kaydeden Başkan Çınar, ”Yeşilyurt Belediyesi olarak hizmetimizi yürütüyoruz. Ama Belediyemiz takdir edersiniz ki 2014 yılında kurulmuş yeni bir belediyedir. Toplu halde personelimizin çalışacağı bir yerimiz yok. Biz 14 ayrı yerde müdürlüklerimiz ile hizmet veriyoruz. toplamda 52 ayrı noktada İlçemize hizmet ediyoruz. En azından enerji tasarrufu, yakıt tasarrufu ve diğer hizmetlerin daha kaliteli ve özgüveni yüksek bir ortamda yürütülmesi de bütün personelin en doğal isteği.” sözlerini kullandı.
Vatandaşların rahat ulaşabileceği güzel bir lokasyonda hizmete sunulacak Yeni Belediye Binası ve Millet Bahçesiyle birlikte bölgenin hareketleneceğini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ”Haliyle soruyorlar biz bir makam sevdalısı değiliz. önemli olan bu projeyi başlatmak ve bu anlamda adım atmaktı. Malatya’nın en güzel yeri, en gözde yeri konum olarak. Çevresel olarak da en özel yerlerden bir tanesi. Bu bölgeyi Yeşilyurt’a kazandırmak bizim için bir onur ve gurur. 40 bin metrekarelik alan içerisinde 3 bin 250 metrekare oturumu olan bir Yeşilyurt Belediye Hizmet Binası var. Bunun dışında millet bahçesi, yeşil alan, park alanları, dinlenme alanları, eğlenme alanları, yürüyüş alanları gibi etkinlik alanları ile orası gelecekte en elit, en kaliteli ve insanların gitmeye fırsat kollayacağı bir yer olacak. Biz devamıyla 120 dönümlük alanda kentsel dönüşüm projemiz var. Bu alanı yeşil alan olarak hilal parka ulaştıracağız. Büyük bir yeşil alan rekreasyon çalışması olacak. Bizim ufkumuzdaki projemiz öyle.” ifadesine yer verdi.
->>> Ebubekir Atilla – ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme