Zirisa Şirvan Yücel

Şüphe Nedir?

Zirisa Şirvan Yücel

Şüphenin kaynağı nedir? İnsanlar neden şüphe duyar? Şüphe kişiyi olumsuz etkiler mi? Bilen kişi şüphe duyar mı? Şüphelenme nereye kadar normal? Bu ve bunlara benzer soruların cevaplarını Dünya Değişim Akademisinde eğitim veren Değişim Uzmanlarına sorduk hayatımızı değiştirecek bilgiler edindik.

“Şüphe felç edici bir unsurdur. Şüphelendiğinizde karar veremiyorsunuz ve eylemde bulunamıyorsunuz. Şüphe atalet niteliğinden kaynaklanıyor yani bilgisizlikten.

Şüpheleniyorsunuz çünkü bilmiyorsunuz. Bilen şüphelenmez. Değişim programlarının niteliği budur: şüphe yok, tam bir bilgelik var. Tam bir bilgeliğe ulaşana kadar şüpheler olacak. O şüpheleri değişim programları ile bertaraf edeceksiniz. Diyelim ki şüpheleriniz var, onları bir kenara bırakıp Değişim Sanatını Uyguladığınızda şüpheler kaybolacak.

Değişim sanatında şüphelere yer yok çünkü onlar tekâmülü engellemektedir. Eğer şüpheleri avantaja çevirmek istiyorsanız doğru olduğunu düşündüğünüz şeylerden şüphelenin. Yaptıklarımızın hatasız olduğundan şüphelenin ve hatalarınızı düzeltin.”

Yorumlar 1
Dilber 02 Mayıs 2020 15:31

Şüphe duygusuna farklı bir bakış açısı...

Yazarın Diğer Yazıları