Mir Murat Demir

SEVGİLİLER GÜNÜNDE SEVGİYİ ÖĞRENMEK!

Mir Murat Demir

Tahminim sevgi nedir biliyoruzdur, biliyor olsak da içeriğini, derinliğini bilmekte beis yok. Farkındasınız ki en çok bilinen, bildiğimizi sandığımız kavramlarla alakalı çevremizdeki insanlardan tarif, tanım istesek oldukça farklı anlatımla karşılaşırız. Önerim en yakınınızda olanlarla üç, beş dakikanızı ayırarak test edin, sorun ve cevapların farklı farklı olduğunu görün. Düşündüğümüz tarif de aldığımız cevabın yapısı ve içeriği de farklı farklı olsa dahi her birinde doğru, isabetli, farklı içeriklerin dile getirildiği yapılanmalar vardır. Sevgi nedir diye düşünüp sevgililer günü arifesinde bir yazı yazmaya karar verdiğimde literatür de anonim bir metine rast geldim.
*
Yaşlı Bir Çift, evliliklerinin altın yılını kutluyordu.
Kahvaltı yaparken, kadın şöyle düşündü:
“Elli yıl boyunca hep kocamı düşündüm ve ekmeğin kabuklu bölümünü ona verdim. Hiç olmazsa bugün bu tadı ben tatmak istiyorum.”
Kadın bu düşünceyle ekmeğin kabuklu bölümüne yağ sürüp, öteki kısmını kocasına verdi.
Düşündüğünün tersine, kocası bu durumdan çok mutlu oldu, karısının elini öptü ve şöyle dedi:
“Sevgilim, bana günün en büyük mutluluğunu verdin.
Elli yıl boyunca ekmeğin en çok sevdiğim yumuşak bölümünü yiyemedim.
Çok sevdiğini bildiğim için, o bölümün hep senin olmasını istedim!”
“Eğer senden çok benim ihtiyacım olan bir şeyi bana verirsen; o hediyedir. 
Benden çok senin ihtiyacın olan şeyi bana verirsen işte o SEVGİDİR...”
*
Sevgililer günü ve hediyeleşme, hediye alma ve hediye verme faaliyetleri, neyi nasıl seviyor iseniz, benimsemiş iseniz devam edin. Sevgi tarifi ve hediyeyi bir kısa anlatımla bizlere sunan anonim metin üzerinde düşünmenizi öneriyorum.
“Eğer senden çok benim ihtiyacım olan bir şeyi bana verirsen; o hediyedir. 
Benden çok senin ihtiyacın olan şeyi bana verirsen işte o SEVGİDİR...”
Muazzam bir tarif, saptama, yüzlerce bu içerikte yazı okumuşluğum ve düşünmüşlüğüm olsa da bu tarif cuk oturmuş gibi. Tamam, siz yine acaba bu sevgililer gününde ne hediye alayım ve acaba bana ne alır diye meraklanın, düşünün. Sevme ve sevilme faaliyetlerimizin doruğunda yaşandığı günlerimiz, yıllarımız olsun temennimle…
Mir Murat Demir
 

Yazarın Diğer Yazıları