Mir Murat Demir

HER KUYRUĞA ALDANMAYIN!

Mir Murat Demir

Kuyruk dediysem ekseri hayvanların arka kısmındaki uzantıdan değil bir meta’ya ya da hizmete ulaşmak için insanların oluşturduğu sıradan bahsediyorum. İnsanımızda ki bu zaaf ekseri kötü niyetli insanlarında bilgisi dâhilindedir. Nedense insan olarak kuyruk olan kalabalıklara da insanların kalabalık olduğu faaliyetlere de ilgi gösteririz.
*
Adam marketten çıkarken tuhaf bir cenaze gördü....
Art arda giden iki tabut... 
Sonra arkalarında köpeği ile yürüyen bir adam, onların da arkasında aşağı yukarı tek sıra halinde mezarlığa giden 200 kişi... 
Adam meraktan dayanamadı. Köpeği ile yürüyen öndeki adama kibarca "Kaybettiğiniz kişi için üzgünüm, özür dilerim, ben böyle bir cenaze hiç görmedim. Ölen kimdi?" dedi.
Köpekli adam "Ölen karım".
Adam sordu. "Nasıl vefat etti?".
"Bana bağırdı, köpeğim de ona saldırıp öldürdü".
Adam tekrar sordu. "Peki, arkadan gelen ikinci tabutta kim var?".
Köpekli adam cevap verdi. "O da kaynanam, karıma yardım etmeye kalktı, köpeğim onu da öldürdü".
Adam kısa süre sessiz kaldı ve tekrar sordu.
"Köpeğini bana verir misin?".
Adamdan cevap: "Kuyruğa gir".....
*
Mizahi metin elbette kurgu da, mizahi olmayan birçok dolandırma yöntemi kalabalıklar oluşturularak hayata sunuluyor. Neden bu kalabalık tutkusu var biliyor musunuz? Kabul etsek de etmesek de zayıf bilgili ve bilinçsiz yaşayan topluluklar çoğunluğu takip ederler. Bu topluluk, kalabalık zaafımız öyle bir hale geldi ki, dijital ortamda da aslı olmayan kalabalıklar oluşturuluyor. Dijital ortam ya da telefonla yapılan dolandırma, aldatma, yönlendirme hadiselerinde ki temel faktör kalabalıkların varlığı ve lanse edilme halleri. İnsan olarak özellikle yurdum insanı madem bu kadar çok insan var diye aynı tuzağa düşme eğilimine giriyor. Ne kötü ne kadar yanıltıcıdır ki maalesef bu zayıflık halimiz reklamlarda dahi subliminal olarak kullanılmaktadır. Ne kuyruklar ne kalabalıklar ne de subliminal girişimlerden aldanıp kandırılmamak, dolandırılmamak, aldatılmama seviyesini yakalamak için farkındalık seviyemizi her gün artırmak, yükseltmek zorundayız. 
Mir Murat Demir
 

Yazarın Diğer Yazıları