M. Said Yalçın

Millet Size Dayatma Aday Olarak Bakacaktır

M. Said Yalçın

6 Şubat 2023 tarihinden yaşanmaya başlayan süreç ile 31 Mart 2024 yerel seçim sürecinde yaşanan gayri ahlaki durum birbiri ile örtüşmesi ne kadar kirlenmiş bir toplum olduğumuzun açık bir göstergesidir. Deprem ve seçim süreci iki farklı durum, ne alaka diye sesleri duyar gibiyim. 
6 Şubat 2023'de asrın felaketini yaşadık. Bu felaketi sonrası bu şehirde yağmadan tutunda, fırsatçılığın, ahlaksızlığın zirvesini gördük. Birlikte yaşadığımız insanların toplumda nasıl bir kirlenmişlik oluşturduğunu gördük. Toplumun takkesi düştü kel göründü. Bu şehrin tertemiz insanları olarak bu yaşananlarda ve bizimle birlikte bize bu durumu yaşatanlardan utandık mı, utandık, üzüldük mü üzüldük. Deprem bize şehrimizde yaşayan insanlar içerisindeki kirlenmişliği en açık ve seçik haliyle bize gösterdi
Şimdi gelelim siyasete. 31 Mart 2024 yerel seçim sürecine girerken, bu kez siyasette kirlenmişleri gördük. Bir makam uğruna aday adaylarının birbiri hakkında topladıkları belgeler mi desem, iftira içerikli iddialar mı desem, adını koyamadığım neresinde tutsanız kirleneceğiniz bir kirlenmişlik deryası var. Az önce deprem sürecindeki kirlenmişliklerden bahsettim, şimdi siz değerli okuyucularımıza soruyorum. 31 Mart 2024 yerel seçim sürecinde siyasi areneda yaşanan bu kirlenmişlikle, deprem sürecinde yaşadığımız kirlenmişlik arasında bir fark var mı? 
Makamlara talip olanlar, siyaset toplumu yönetme sanatıdır. Az önce toplumumuzdaki kirlenmişliklerden bahsederken, bu eser aslında sizin eseriniz diyebiliriz. Toplumu yönetme sanatı olan siyaseti tam olarak yerine getiremediğinizin bir göstergesidir.  
31 Mart 2024 yerel seçim sürecinde Malatya'da yaşayan herkes Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Cumhur İttifakı kimi aday göstereceğini merakla bekliyor. Milletin merakı taraftarı olduğu bir kişinin olup olmayacağından ziyade, gelecek kişinin Malatya'yı ayağa kaldıracak bilgi birikimine, tecrübeye sahip mi? Malatyalının hakkını koruyacak mı, bu şehri en kısa sürede ayağa kaldıracak mı? Halkın başkanı mı olacak, yoksa fırsatçı müteahhitlerin mi başkanı olacak.(Sözümüz dürüst müteahhitler değil) Vatandaşın bütün merakı bu.  Temennimiz halkın haklarını koruyacak bir adayın gösterilmesidir.
Cumhur İttifakı, Malatya'da Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çalışma ve araştırmalarını sürdürürken, dikkatimi çeken Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 2 ismin bu göreve talip olmak için er meydanında yer almasıdır. Bunlardan biri mevcut Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan, bir diğeri de sayın Ahmet Durmuş. Bu iki isim biz Malatya'yı yeniden ayağa kaldırmak için göreve talibiz, hazırız derken, er meydanında olmayıp da gökten zembille inmek için varını yoğunu ortaya koyan isimler de konuşuluyor. Madem bu şehri yönetmeye talipsiniz, er meydanında olmanız siyasetin bir gereğidir. Aksi halde millet size dayatma aday olarak bakacaktır. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için konuşulan isimlerden biri de AK Parti'de çeşitli görevlerin yanı sıra Malatya Milletvekilliği yapmış olan sayın Öznur Çalık. Sayın Çalık aldığım bilgilere göre 'Ben aday değilim, ancak Cumhurbaşkanımız bir görev verirse bu görevden de kaçmayız" diye ifadeler kullanmış. Ben şahsen sayın Çalık'a milletvekilliği ve bakanlığı yakıştıran biriyim. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan bu gün sayın Çalık'a biraz dinlenin dediyse, yarın bakanlık yada partinin ilgili organlarında görev verebilir ki bunun örnekleri var. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin örneği var diye Malatya'da bir takım çevrenin baskısı ile atılacak adımın sayın Çalık'ın gelecekteki kariyerini olumsuz etkileyebilir. 
Gelinen noktada Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Selahattin Gürkan karşıtı bir çıkar gurubunun oluştuğunu herkes biliyor ve görüyor. Bu çıkar gurubu, kamuoyunda yer alan iddialara göre bir o ismin kapısına koşuyor, bir başka ismin kapısına koşuyor.  Hatta iddialara göre bir ilçe belediye başkanı 'Selahattin Gürkan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirse ben onunla çalışmam' gibi ifadeler kullanmış. İsmini buradan vermeyeyim ama eğer doğru ise, ona bir iki sözüm var. Elazığ depremi sonrası ilçende evlerin yıkıldığını 3 gün sonra fark eden bir belediye başkanısınız. Sayın başkan  en son konuşacak kişisiniz, hatta başkanlığa yeniden de talip olma, yazık.
Gelelim sözün özüne. Depremi, asrın felaketini iliklerine kadar yaşamış bu şehri tekrar ayağa kaldırma noktasında Cumhur İttifakı partilerden MHP ve BBP'nin açık açık destek verdiği Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Selahattin Gürkan etrafında güç birliği bu şehre güç katacaktır. Yeni bir ismin Malatya'ya kaybettirecek zamanı en az 3 yıl ve bir sonraki seçimle birlikte 6 yıl olacaktır. Yeni seçilen bir belediye başkanı ekibini kurmanın yanı sıra belediyeyi ve devletin işleyişini tanımak için en erken 3 yılda öğrenebiliyor. Bu dönem ustalık gerektiren bir dönemdir.  Bu şehir bu depremi yaşamasaydı, sayın Gürkan'ı tanıdığım kadarıyla söyleyeyim. Sayın Gürkan yeniden göreve talip olmazdı diye düşünüyorum. Sayın Gürkan'la devam bu şehrin hayrına vesile olacaktır diye düşünenlerden biriyim. selam ve dua ile...
 

Yazarın Diğer Yazıları