M. Said Yalçın

AK Parti İl Başkanı Selahattin Gürkan Olursa Ne Olur?

M. Said Yalçın

AK Parti İl Başkanı Selahattin Gürkan Olursa Ne Olur? sorusu ile yazıma başlamak istiyorum. Bu soru ilk etapta okuyucularımızın ‘Bakanlık bekleyen bir isme il başkanlığı makamı ile hedef küçültme olur’ yaklaşımını hissedebiliyorum. Ancak, depremde varını yoğunu kaybetmiş Malatya için tek şans olduğunu birazdan bahsedince bana hak vereceğinizi de biliyorum.

        Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 Mart 2024 tarihinde yaptığı Malatya mitingini hatırlayın. AK Parti il teşkilatı başta olmak üzere, milletvekilleri, belediye başkanları ve adayları, hatta AK Partili olan herkes bu mitingi hatırlamak istemez. AK Parti tarihinin en berbat mitingi idi. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan bir ilden diğer ile karayolu ile transit geçiş yaparken yolunu kesen insanlar bile bu mitinge katılanlardan fazla olurdu. Miting öncesi ve sonrası Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, Malatya mitingi ile ilgili kimlere ne söylediğini tahmin etmek çok zor değil. Seçim sonrası, seçim sonuçları ile birlikte bu mitingin faturasının olacağını sağır sultan bile biliyor. Sorumluluk sahipleri de biliyor. AK Parti, Malatya’da aday adaylık dönemi ile başlayan hatalar zincirine miting krizi ile devam etmiştir. Hiç kimse erdemli olarak çıkıp hatasını kabul edip, hataları düzeltmeye yönelik bir adım atmaması noktasında bir yaklaşım sergilememesi de garibime gidiyor. Meydanlar, sandığın ön provasıdır. Provada başarılı olmayanlar, sandıkta başarı beklemesinler. Meydandaki sessizlik şehrin her bölgesine çökmüş durumdadır. Bu süreci AK Parti Malatya’da nasıl düzeltir bilemem ama, aday adaylık süreci ile yapılan hataların devam etmesi ve şehrin kaçırdığı fırsatların yanı sıra Malatya’nın elinde kalan tek fırsat olarak Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’ın AK Parti İl Başkanı olarak yeni dönemde görev almasından geçtiğini düşünenlerdenim.

       AK Parti İl Başkanı Selahattin Gürkan Olursa Ne Olur? sorusunu biraz cevap noktasında detaylandıracak olursak karşımıza muazzam bir tablo çıktığını görür gibiyim. 20 yıl bu şehirde belediye başkanlığı yapmış olan Sayın Gürkan’ın idarecilik tecrübelerinin yanı sıra teşkilatçılık tecrübesini herkes bilir. Sayın Gürkan AK Parti İl Başkanı olursa, AK Parti’nin il yönetiminden, ilçe yönetimine, kadın ve gençlik yönetiminden tutun da mahalle başkanlarına kadar arı gibi çalışır, çalıştırır. Sayın Gürkan AK Parti İl Başkanı olursa, seçilen belediye başkanlarına tecrübeleri ile yol göstererek, çalışır, çalıştırır, onları kaynaksız bırakmaz. Sayın Gürkan AK Parti İl Başkanı olursa, milletvekillerine Malatya’nın dertleri ile dertlenmesini öğretir, öğrendiklerini bu şehre hizmet olarak yansıtır. Sayın Gürkan AK Parti İl Başkanı olursa, valilerin talimatlarını partiye sırtını dayayarak yeterince yerine getirmeyen kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri makamlarında kalabilmeleri için arı gibi çalışır. Bu şehirde herkes çalışırsa ne olur? enkaz kalkar, umutlar yenilenir, insanlar yarına güvenle bakar ve en önemlisi hizmet destanı olur. “Mutlu İnsanların Şehri’ yazısı tabelada değil, gönüllerde olur.

      Satırlarıma son verirken Malatya’nın elinde kalan tek atımlık oku hedefe ulaştırmak istiyorsak, Sayın Gürkan’ın bakan olmasından daha çok Malatya’ya hizmeti AK Parti İl Başkanlığı makamından geçtiğini düşünüyor. Benim gibi düşünenlerin de sesini yükseltmesini bekliyorum. Sevgi ile kalın..
 

Yorumlar 2
Kerim 06 Nisan 2024 22:10

Az yala SaİT Seloyu çok seviyorsan nikahına al sen de mutlu ol Malatya da yanına gelem sende yala o zaman olur mu? Bilgi NAZIFOGLU Ekinciler Caddesi Erturk Sokak No 5 Kat 1 Beykoz ISTANBUL

İl başkanı? 09 Mart 2024 00:06

AK Parti teşkilatı ile iletişimi olmayan birinin il başkanı olmasını düşünmek olmamış. Teskilatla çalışmadı ki teşkilatı calistirsin.

Yazarın Diğer Yazıları