M. Said Yalçın

Keyfe Bak...!!!

M. Said Yalçın

Malatya çok büyük acı içerisinde...
6 Şubat depreminden sonra daha toparlanamadık...
Ahali birbirlerini topa tutmakta...
Birisi depremden hemen sonra kişisel sosyal medya sayfasında yazar. derki; "12 agustos yazısında, Yahu Malatya yerle bir olmuş, ha bire  depremler oluyor, halk evinde değil dışarda konaklıyor,bizimkilerde protokol derdinde. " Bu söylemi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a bizzat söylemidir. Bu söylem Kendini dev aynasında gören ve genel seçimlerde aldığı oy ile bir anda popüler olan Bilal Yıldırıma aittir. Sanki şimdi depremler durmuş. 
Birde TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu mevcut bu genel tartışmalara.. Oğuzhan bey'i severim sayarım. Nitekim TSO seçimlerinde tekrar başkan seçilmesine sevinenlerin başındayım. Hatta bizzat gidip makamında tebrik ettim ama; dedimki seçimden sonraki konuşmalarını tasvip etmedim. Çünkü hatalısın. Seçimi kazanmışsın barışcıl sözlerin Malatya'ya değer katacaktı , yapamadın...yapamadın...
Bilal Yıldırım'ın siyasetini oldum bittim sevemedim. Halk tarafından da pek kayda değer bulunmamakta sözleri. 6 Şubat depreminden sonra özellikle Selahattin Başkanla ne derdi var bilemem ama, yüzünede söyledim, "Bu siyaset sana yakışmıyor" dedim. 6 şubat depremini sanki selahattin başkan yapmış gibi , ardı ardına yaptığı sersenişler hiç hoş değildi . Yazdığı ile tatbik ettiği hayatı birbirne uyuşmamamakta. Deprem sonrası tüm yerel yöneticileri topa tutan Başkan Bilal Yıldırım, bir baktık ki, Malatya'lının tasvip etmediği Malatya Günlerine teşrif etmiş ve boy boy foto çektirmiş. Yahu demezlermi sana, daha 3 ay önce  sosyal medyadan yerel yöneticilerimize vurduğun sözlerin aynısını şu andada sen tekrarlıyorsun..İstanbul'da düzenlenen Malatya Tanıtım Günlerini ve protokolün veda gecelerindeki sofralarını eleştiren Yeniden Refah Partisi Malatya il başkanı Bilal Yıldırım, şu anda yaptıklarını bize açıklarmısın desem..?
Bilal yıldırım Atalarımız ne güzel demiş "Büyük lokma ye büyük söz konuşma" yine Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) Hadisinde buyurduğu üzere "Kınadığınız şeyi yaşamadan ölmezsiniz" 
Şimdi sana demezlermi millet can derdinde Bilal yıldırım şov peşinde...Birlik ve beraberlik kavramını sağlayamadığımız sürece, Malatya'da bu tip siyaseti sürdürdüğünüz sürece, sarhoşu olduğunuz genel seçimlerdeki oy oranınızı çok ama çok alta indireceğinizi belirtmek isterim...
14 Mayıs seçimlerinde Yeniden Refah Partisinin aldığı 40 bin tepki oy'unu kendi başarısıymış gibi övünen Bilal Yıldırım,kendi köyünüzde yüzde kaç oy aldınız,çıkın açıklayın.! Yerel seçimler ile Genel seçimleri ayırt edemeyen bir zihniyet  ve zafer sarhoşluğu ile karşı karşıyayız..Yerel seçimlere az kaldı; Haydi çık Selahattin Gürkan'ın karşısına, veyahutta hiç tasvip etmediğin metropol belediye başkanların karşısına çık da  görelim, bizde diyelimki 'Eyvallah...'
TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'na geldiği günden bu yana aşikar destek verdim basın mensubu olarak. Dost bildim , kardeş bildim... Nitekim her gittiği yerde bir stk olarak, Malatya'da birlik ve beraberlik kavramını işleyeceğine, çekmiş olduğu videolar ile Malatya'yı bölme zihniyetine karşı olduğunu defalarca ilettim.  TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya'yı ve Malatyalıyı hakikaten düşünüyorsan ltf ayrımcılığa son verin...Barışcıl sözleri ile Malayalı'ya daha çok fayda sağlayacaktır.
Malatya Günlerine gelince; geçtiğimiz Malatya günlerinde facia oldu. İlimiz Valisine saygısızlık yapıldı. 25,09.2022 tarihinde kaleme aldığım yazımda, "İstanbul Yenikapı Malatya Tanıtım günlerinde, yine ulusal ve yerel basında nasıl parçalandığımızın örnekleri tüm yurtta sergilendi. 
Hatırlanacağı üzere Yeni Malatyaspor’da  bu köy benimdir bırakmıyorum deyip inat eden Adil Gevrek, yine sahnedeydi. Akabinde tanıtım günlerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de ağa da benim paşada mantalitesiyle, programın her noktasına maydanoz oldu. Mastöb bana göre sınıfta kaldı." demiştim.. 
6 Şubat depreminden sonra bu organizenin olması hakikaten çok ama çok yanlış bir karardı.Karardan dönülmemesi zaten apayrı bir sorun oldu.Belediyelerin ve valiliğin zaten başı taşkala. Depremde hasar gören binaların ve vatandaşların derdinde. O kadar masraf yapılacağına ve bu denli masraflı olan organize yerine , Malaya'ya hizmet edilebilirdi. 
Makalemizi güzel atasözleri ile noktalandıralım..Bir elin nesi var iki elin sesi var: Başarılı olabilmek için birlik olmak gerekmektedir. - Birlikten kuvvet doğar: Toplu ve beraber davranmak büyük güç sağlamaktadır. - El el ile değirmen yel ile: İnsanlar bir araya gelmeden ve birbirlerine yardım etmeden başarıya ulaşamazlar.
 

Yorumlar 1
Yaşar GÜZEL 03 Kasım 2023 17:39

Depremde Ağır Tahribata Uğrayan Malatyanın Sorunlarını Çözmek Kurumlar Arası İşbirliğiyle Çözülür. Devlet Baki Makam İse Emanettir. Bu Görevi Vatandaşlarımızın Yararına Yapıp Yeri ve Zamanı Geldiğinde Teslim Etmektir. Mevlâm Hemserilerimizin Yâr ve Yardımcısı Olsun Amin.

Yazarın Diğer Yazıları