M. Said Yalçın

Enkazın Altında Kalkamasın Diye Gürkan'ı Yalnız Bıraktılar

M. Said Yalçın

 Başarılı kişilerin kaderidir tek başına kalmak, tek başına mücadele etmek. Bunu yakın zamanda çok daha net, çok daha yakından gördük. Nasıl mı? 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan FETÖ kalkışması sonrası Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği mücadelede yalnız bırakıldığı gibi, tıpkı 6 Şubat 2023 depremleri sonrası Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’ın yalnız bırakıldığı gibi. 
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’ın benzer yanları, her ikisinin seçim zaferi ve her ikisinin de yola birlikte çıktıkları tarafından yalnız bırakılmasıdır. AK Parti’nin kurulduğu günden bu güne girdiği tüm seçimleri kazanan bir lider, 15 Temmuz 2016 FETÖ kalkışması sonrası verilen mücadelede yalnız bırakılmış, buna rağmen hem FETÖ ile hem iç politikada, hem dış politikada ülkemizi atlatılamaz denilen badirelerden başarı ile çıkmıştır. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’ın da Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ile benzer yanları olduğunu düşünüyorum.  Başkan Gürkan’ı bu anlamda yerel olarak değerlendirmek gerekir. Başkan Gürkan da Malatya’da girdiği her seçimde başarı ile çıkmasını bilmiştir. Hem de birçok perde arkasında tüm ittifaklara rağmen. 6 Şubat depremleri sonrası her zaman olduğu gibi yine yalnız bırakılmış, Malatya’nın tüm enkazları omzuna yüklenmiştir. Omzundaki yükü kimse alalım dememiş, paylaşalım dememiş, enkazın altında kalmasını seyredelim demiş. 6 Şubat depremleri sonrası Allah aşkına Selahattin başkandan başka kim sahada canla başla çalıştı? Tüm yetkiler AFAD’a verilmişken, buna rağmen milletin ekmeğinden tutunda, çadır kentlerin, konteyner kentlerin kuruluş alanlarının düzenlenmesinden, altyapısına kadar verilen mücadele, her an başımıza çökecek ağır hasarlı binaların biran önce yıkılması için verilen mücadelenin öncüsü kim di, biri bana anlatsın. Sahada Başkan Gürkan’ın dışında bir iki göstermelik, bir iki sosyal medyalık paylaşımın dışında siyasetçi göreniniz var mı? Bırakın gövdesini elini taşın altına koyanı var mı? 
Hesap ne biliyor musunuz?
Hesap; yıllardır tüm perde arkası ittifakların, Başkan Gürkan karşısında aldıkların mağlubiyetin rövanşını almaktır. 6 Şubat depremleri hiç kimsenin umurunda bile değil, hele hele bu millet bu çıkar ittifaklarının hiç mi hiç umurunda değil. ‘Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan bu enkazın altında çıkamasın da ne olursa olsun’ düşüncesinde olanlar, tüm çıkar hesaplarının yanında siyasi hesaplarını da buna göre yapmıştır. Hiç kimse Başkan Gürkan’a tüm desteklerimizi verelim de şehri bu durumdan kurtaralım demiyor. 
6 Şubat depremleri sonrası siyasi hesaplarını enkaz üzerine yapan çıkar ittifakları, yeni dönem için de baskısını artırıyorlar. TOKİ konutlarının yapıldığı bölgelerde çıkar hesapları ile ilgili pis kokular geliyor. Başkan Gürkan’ın dirençli bir şehir oluşturulması noktasında düşünceleri, bazı müteahhitler ve çıkar ittifakları tarafından baskı oluşturularak, çıkarları doğrultusunda adım atılmasını sağlamak için mücadele verdiklerini duyuyoruz. Güvenli şehrin oluşturulması karşısında olanların karşısında Başkan Gürkan’a her zaman destek olacağımızı hatırlatmak isteriz. 
Geçen süreçte Başkan Gürkan’ın bazı sözleri sosyal medya trolleri tarafından cımbızlanarak yıpratılmanın gayreti içerisine girilmiştir. Hatay'dan gelen bir vatandaşın, 'Hatay'da ne su var ne bu var, ne o. Burada sanki deprem olmamış gibi' ifadeleri bile çarpıtılmıştır. Hatay ile Malatya kıyası yapan bir vatandaşın, sunulan imkanlarla ilgili sözü nerden nereye çarpıtılmıştır, iyi görmek gerek. 
Söylenecek o kadar söz var ki, çıkar ittifakları ile Başkan Gürkan’ın mücadelesinin süreceğini ve kazananın yine Başkan Gürkan olacağını söyleyerek son sözü bir türkü dizesi ile bitirmek istiyorum.
Sorma gardaş gayri benim halimi,
Anlattım halimi ne yazam sana.
 

Yazarın Diğer Yazıları