İhsan Gür

Kasım Süleymani Öldürüldü

İhsan Gür

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani, Bağdat’ta ABD tarafından öldürüldü. Tuhaf bir gelişme! Beklenmeyen bir gelişme! Zira istihbaratçı Süleymani de bunu beklemiyordu. Eğer bekleseydi böyle kabak gibi bir yolculuğa çıkmazdı. Peki, ABD bu generali niye öldürdü? Birçok noktada fayda gördüğü hele Zalim Esad’ın düşmesini önleyerek ABD ve İsrail menfaatine büyük yararlar sağlayan bir aktörü niye ortadan kaldırdı? Bunun birçok cevabı vardır. Sizin de bildiğiniz sebepleri vardır ama ben size bir ayeti hatırlatmak istiyorum.

Baskı, zulüm ve işkenceyle vatandaşlarının temel hak ve hürriyetlerini engelleyen ESAD GİBİ ZALİMLERE, Allah yolunu kesen hainlere sakın YARDIMCI OLMAYIN YOKSA ATEŞ SİZE DOKUNUR diyen ayeti bir ibret almamız için hatırlatmak istiyorum. Sevinmiyoruz, ama, bir bu ayete bir de Süleymani’nin ateş dokunan vücuduna bakıp “SADAKALLAHUL AZİM= Allah doğruyu söylemiştir diyoruz.”
‘Ve zulüm yapanlara yakınlık göstermeyin ki, size de ateş dokunmasın. Allah’tan başka yardımcılarınız da yoktur. Sonra yardım da göremezsiniz.’ Hud 113

Yazarın Diğer Yazıları