(TYP) kapsamında çalıştırılan güvenlik görevlilerinin sesi olmaya devam ediyor.

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, TYP kapsamında çalıştırılan güvenlik görevlilerinin sesi olmaya devam ediyor.

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, İŞKUR'un Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında çalıştırılan güvenlik görevlilerinin sesi olmaya devam ediyor. Kılavuz bugün de TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada mağduriyetin gidirilmesi çağrısında bulanarak "Güvenlik görevlilerimizin 'Sürekli işçi' statüsüne kavuşturulmaları beklenti haline gelmiştir. TYP’liler bizlerden müjdeli bir haber beklemektedir. Sorunlarını çözüp, mağduriyetlerini giderelim" dedi..
MHP Mersin Milletvekili Oktay Kılavuz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:
MAĞDURİYET YAŞIYORLAR
"3 Ay/24 Ay kuralına takılan, sürekli değil süreli çalışan, TYP kapsamında görev yapan güvenlik görevlilerimiz mağduriyet yaşamaktadır.
Geçici iş pozisyonlarında çalışan bu emektar ve tecrübeli güvenlikçiler Geçimlerini sağlama, ailelerinin nafakasını temin etme, Temel ihtiyaçları karşılama noktasında sorunlar yaşamaktadır.
ACİL ÇÖZÜM GEREKİYOR
Mağduriyetler; yasal zeminde acil çözüme kavuşturulması gereken önemli bir sorun olmaktadır.
Bu kapsamda güvenlik görevlilerimizin 
“Sürekli işçi” statüsüne kavuşturulmaları beklenti haline gelmiştir.  TYP’liler bizlerden müjdeli bir haber beklemektedir. Sorunlarını çözüp, mağduriyetlerini giderelim."

İZZETBEGOVİÇ'İ ANARAK BAŞLADI

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, TBMM'deki konuşmasına Bosna Hersek'in Kurucu Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'i anarak başlarken şöyle dedi:

“'Her şeye kadir olan Allah`a yemin ederim ki köle olmayacağız' sözüyle hatırlayacağımız  Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’i rahmetle ve saygıyla anıyorum."


Kaynak: ucuncusayfahaber.com

Bakmadan Geçme