Türklere yapılan mezalimler ders olarak okutulmalı

Türklere yapılan mezalimler ders olarak okutulmalı

- Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Türklere yapılan kıyım ve mezalimlerin ders olarak okutulması gerektiğini söyledi. Vahapoğlu, Türk’ün en belirgin özelliklerinden birisinin acılarını içine gömmesi ve ağlamayı becerememesi olduğuna dikkat çekti.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Vahapoğlu, "Maalesef bu durum Türk’ü acısı olmayan millet haline getirmiştir. Özellikle Osmanlı döneminin son üçyüz yılı Osmanlı Hakimiyet bölgesinde Türklere yapılan mezalimlerle doludur" değerlendirmesinde bulundu.
BUGÜNE ULAŞMASI ENGELLENDİ
Mezalimlerin bugüne ulaşmasının engellendiğini, buna karşılık Türklere kıyım yapanların kıyıma uğramış gibi yeri göğü inlettiklerine dikkat çeken MHP'li Vahapoğlu daha sonra şunları söyledi:
"Türk milleti sayesinde kimliklerini ve nüfuslarını koruyabilmiş olanlar bunu inkar etmekte ve ecdadımızı en hafifinden soykırımla suçlamaktadırlar
Yunanistan’ın Pontus sevdası da buna örnektir. Devlet kurumlarının bu tür çalışmalara cevap verebilecek birimleri maalesef kalmamıştır. Üniversiteler ve bağımlı/bağımsız araştırma kurumları konuya el atmalı, namuslu bilim adamları desteklenmelidir.++
YENİ NESİLLER BİLGİSİZ
Bu yapılanlara karşı yeni nesiller bilgisizdir. Bu eksiği gidermek üzere; Müslüman Türk nüfusa Cumhuriyet öncesi uygulanan mezalim ile Balkanlarda, Kafkaslar’da, Arap coğrafyasında ve Türkistan’da  Türklere yapılan kıyımların işlenmesi hatta ders olarak okutulması gerekir."

 Ramazan DURMUŞ/ANKARA

Bakmadan Geçme