Türk Eğitim Sen, 'Öğretmene de Yıpranma Verilsin'

Mehmet Yaşar Şahindoğan Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı

Bilindiği gibi eğitim-öğretim faaliyetleri son derece meşakkatli ve fedakarlık gerektiren bir süreçtir.
Bu eğitim-öğretim sürecinin de neredeyse tüm yükü öğretmenlerin üzerinde olup, bir takım meslek hastalıklarını da beraberinde getiren yıpratıcı sonuçlar doğurduğu da bir vakıadır.
Bu yüzden hem fiziksel hem de ruhsal olarak karşı karşıya kaldıkları yıpranmaya istinaden, bir kısım devlet memurlarına yürütülen işin türüne göre verilmekte olan ve Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na dayalı olarak çıkarılan 27.09,2008 tarih ve 27010 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanmış “Fiili Hizmet Süresi Zammı Uygulanmasının Usül ve Esasları Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde uygulaması yapılan fiili hizmet süresi zammı uygulamasına,her hizmet yılında 90 gün olmak üzere,öğretmenlerimiz de dahil edilmelidir.
Öğretmenlerimiz hem yürüttükleri işin zorluğu ve hem de öğretmene verilen değerin somut olarak gösterilmesi açısından, bunu hak etmektedirler.
Toplu sözleşme süreci bunun gerçekleştirilmesi için bir fırsat haline getirilmeli ve Türk Eğitim Sen’in talepleri arasında da yer alan bu husus hayata geçirilmelidir.
Mehmet Yaşar Şahindoğan
Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı

Bakmadan Geçme