TİNGADER Genel Başkanı M. Ali Çelik, Kurtulmuş'a Miryokefalon Zaferi'ni Anlattı

Mehmet Ali Çelik, AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş'a Miryokefalon Zaferi'ni Anlattı

Mehmet Ali Çelik, AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş’a Miryokefalon Zaferi’ni Anlattı

Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (TİNGADER) Genel Başkanı ve Küresel Akdeniz Haber Sitesi’nin İmtiyaz Sahibi Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Çelik, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’tan, Miryokefalon Zaferi’nin kazanıldığı yerin tescil edilmesini istedi.

Mehmet Ali Çelik,  Ankara’da Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Cihannüma Derneği 4. Olağan Genel Kurulu”na katıldı.

Genel Kurulda konuşma yaptıktan sonra ayrılmak üzere olan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’la görüşen TİNGADER Genel Başkanı Çelik, 1176 yılında kazanılan Miryokefalon Savaşı’nın Türk toplumu için 1071’deki Malazgirt Zaferi gibi bir milat olduğunu söyledi.

Malazgirt Zaferi’yle Türklere Anadolu’nun kapısının açıldığını Miryokefalon Savaşı ile de Anadolu’nun tapusunun alındığını hatırlatan Mehmet Ali Çelik, “Ne yazık ki böylesine önemli bu zaferden hala birçok kesimin haberi yok. Aradan geçen 846 yıla rağmen hala daha Miryokefalon Zaferi’nin kazanıldığı yer tescillenmemiş. Bu ayıbın bir an önce temizlenmesi ve dizleri tutmadığı halde savaşı yönetip, kazanan Sultan Kılıçarslan’a karşı görevimizi yerine getirmemiz lazım” dedi.

Çelik, AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş’a ayrıca Miryokefalon Savaşı ile ilgili hazırladığı gezi rehberini imzalayarak taktim etti.

Numan Kurtulmuş ise, Miryokefalon Gezi Rehberi için Mehmet Ali Çelik’e teşekkür ederek, tescil konusunu inceleyeceğini ve ilgileneceğini söyledi.

Bakmadan Geçme