Tekstil ve Ayakkabı Kış ayına yüzde 35 'lik fiyat artışıyla girdi

Türkiye'de ve dünyada birçok ülkede faaliyet gösteren hazır giyim markası LC Waikiki'nin patronu Vahap Küçük

Türkiye’de ve dünyada birçok ülkede faaliyet gösteren hazır giyim markası LC Waikiki’nin patronu Vahap Küçük, giyim sektörü için zam sinyali verdi. LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Küçük, tekstil ve ayakkabı sektörünün kış ayına yüzde 35’lik fiyat artışıyla girdiğini söyledi.

Pamuk fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Malatyalı İşadamı Vahap Küçük, hazır giyim ve ayakkabı sektöründe bu kış yüzde 35 fiyat artışı olduğunu söyledi. Küçük “Böyle giderse yaz sezonu da zamlı olacak” dedi. Küçük, fiyat artışına gerekçe olarak girdi maliyetlerini gösterdi ve “Eğer 2-3 ay daha böyle giderse yaz sezonu da maalesef enflasyonun 10-15 puan üzerinde artış olma ihtimali yüksek” dedi.
Malatyalı İşadamı Vahap Küçük, pamuk fiyatlarının arttığını, fakat artışın geçici olduğunu ifade etti. Küçük “Pamuk fiyatlarında beklenmedik bir artış oldu. Geçen sene 65 sent olan pamuk, bu sene 1,05 doları buldu. Dolar bazında yaklaşık yüzde 80 bir artış var. Böyle giderse bu durum giyim enflasyonunu olumsuz etkileyecektir” diye konuştu. Pamuk fiyatlarındaki artışın 2011’de benzer bir şekilde yaşandığını aktaran Küçük, durumun geçici olduğunu belirterek, stok yapılmasının doğru olmadığını vurguladı.
Enflasyon rakamlarını da değerlendiren Küçük, “Hazır giyim ve ayakkabıdaki enflasyon tamamen girdi maliyetlerindeki artıştan kaynaklandı. Eğer 2-3 ay daha böyle giderse yaz sezonu da maalesef enflasyonun 10-15 puan üzerinde artış olma ihtimali yüksek” dedi.
Küçük, hazır giyimde ihracat rakamlarının beklenenin üzerinde olduğunu, pandemiden dolayı Türkiye’ye Asya’dan ve Güney Amerika’dan sipariş kayması olduğunu, bu sebeple üretim firmalarının kapasitenin üzerinde çalıştıklarını söyledi.
>> Ebubekir Atilla

Bakmadan Geçme