• Haberler
  • Sağlık
  • Sağlık Çalışanları Koşulların İyileştirilmesini Bekliyor!

Sağlık Çalışanları Koşulların İyileştirilmesini Bekliyor!

Sağlık Çalışanları Koşulların İyileştirilmesini Bekliyor!

>>> Ebubekir Atilla
12 Mayıs Hemşireler günü dolayısı ile basın açıklaması yapan Biz Sağlık-Sen Malatya Şubesi İl Başkan Yardımcısı Ahmet Yağış, sağlık çalışanların sorunlarını ve taleplerini dile getirdi. 
Salgın sürecinde fedakarca çalışan, sağlık çalışanlarının bu çabalarının karşılıksız kalmaması gerektiğini belirten Yağış, yıllardır yaşanan sorunların çözülmediğini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti;” İnsanların sağlıkları için çok önemli olan kutsal görevi ifa eden fedakar, cefakar sağlık çalışanlarımızın hemşireler gününü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dileriz. COVİT-19 Yeni tip korona virüse karşı verilen başarılı mücadelede sağlık çalışanlarının öz veri ve fedakarlığının karşılıksız kalmamasını istedi Salgın ortamında hastalık bulaştırma riski nedeniyle çocuklarına dokunamayan, sarılamayan, emeklerinin karşılığını alamayan sağlık çalışanları olarak artık çözüm istiyor. Sağlık hizmeti ekip işidir adaletsiz döner sermaye sistemi ile çalışma barışını koruma mümkün değildir. Salgın döneminde doktorundan hizmetlisine tüm çalışanlar büyük risk taşımaktadır. Virüs çalışanlar arasında branş ayrımı yapmıyor bu nedenle aşağıdaki tablolar da ki hizmetler yönünden somut ve acil adımlar atılmasını bekliyoruz. 
Sağlık çalışanlarına maaştan vergi kesintisi yüzde 5 olarak sabitlenmeli. Engelli , Gazi ve şehit yakınlarına maaş vergi kesintisi sıfırlanmalı. Vekil ebe ve hemşirelere kadro verilmeli. Aile sağlığı çalışlarına ek ödeme verilmeli. Hizmetli kadrosundaki tüm personele sınavsız görevde yükselme sağlanmalı. Sağlık Çalışanlarına yönelik mbing, baskı, psikolojik şiddet tarzı şikayetlerin ve soruşturmaların İl Valilikleri disiplin kurullarınca yapılması gerekiyor. Fiili hizmet yıpranma payı 90 gün olmalı. Sözleşmeli kadrolu ayrımı kaldırılmalıdır. Taban aylığa seyyanen zam verilmelidir. Yetkili sendikaların İl Sağlık Müdürlükleri hastane ve diğer kurumlar üzerindeki ayrıştırıcı ve adam kayırmacı hegemonyalarına son verilmelidir. 5510 sayılı yasanın getirdiği 2008 öncesi ve sonrası memur emeklilik ayrımının kaldırılması, 2Sağlık yöneticileri akademisi” kurularak liyakatsiz ve torpilli atamaların önüne geçilmelidir. döner sermayenin emekliliğe yansıtılması gerekiyor. Sınavsız unvan değişikliği gerekiyor.  Sendika üyeliğinin e-devlet üzerinden yapılması gerekiyor.”
 

Bakmadan Geçme