Yeni Malatyaspor'u Düşürecekler..!

Yeni Malatyaspor'u Düşürecekler..!

2005-2006 süper lig sezonunda ekonomik olarak küçülmeye ve takımı da gençleştirmeye götüren yönetim, kadrosundaki yıldız oyuncuları (Ayman, Tolga, Celalettin vs.) satınca, MALATYASPOR bir alt kümeye düşmekten kurtulamadı..!!!

Faysal Elkoca'nın kaleme aldığı yazı şu şekilde;

Tarihinde ilk defa çıktığı süper ligde sezonu klasmanda 10.sırada bitiren Yeni Malatyaspor, 2.sezonunda da ligi 5.sırada bitirerek, UEFA Avrupa liginde ülkemizi temsil etti. Başarılarının yanı sıra sattığı oyuncular ile de kasasını dolduran Yeni Malatyaspor, çok uzun yıllar, ekonomik sıkıntıya girmeyeceğini kamuoyuna adeta anlatmıştı.


2019-2020 sezonuna girilirken, borçsuz bir kulüp olduklarını, ve sezonu da yine yukarılarda bitireceklerini ifade eden yönetim kurulu, ligin 2.yarısında Sergen hocayı gönderdi ve akabinde de golcü Jahoviç’i ve takımın her şeyi olan Guilherme’yi sattı.


Sezonun ilk yarısını 24 puan ile klasmanı 8.bitiren Yeni Malatyaspor, ligin 26.haftasında 25 puan ile klasmanda 15.sırada. Küme düşme potasında yer alan Yeni Malatyaspor, ligin 2.yarısında oynadığı 9 maçta sadece evinde oynadığı Konyaspor’dan 1 puan alabildi.
Yeni gelen hoca Kemal Özdeş yönetim tarafından gönderildi. Onun yerine de Hikmet Karaman getirildi. 


Hikmet hoca ile sadece 1 puan alan sarı-siyahlıların imdadına Covid-19 virüs salgını yetişti ve ligler, TFF tarafından ertelendi.Erteleme kararından sonra, Yeni Malatyaspor’da herkes sustu ve sadece Hikmet Karaman konuştu.


Uzun bir aradan sonra konuşan Başkan Adil Gevrek, kulübün borcu olduğunu bu borçların ödenmemesi durumunda kulübün geleceğinin belirsiz olduğunu söyledi. Malatya belediyeleri kulübe 5 milyona yakın ödeme yaptı ama yine borç çoğalarak devam etti. Kulübe ait 20’ye yakın araçlar satılığa çıkarıldı. Ama yine borç bitmedi. Bu kez Başkan Gevrek, kulübün 20 milyona ihtiyacı var. Bu para bulunamaz ise, kulübün borcu 50 milyon da olabilir dedi. Takımın da ne olacağını zaten kimse bilmiyor..! 


Teknik patron Hikmet Karaman, bu süreçte hiç susmadı. Her defasında futbolcuları suçladı. Yok efendim ben ‘ceset’ almışım, yok efendim, bu takım 24 puanı şans eseri almış gibi açıklamalar yaptı. 


Hikmet hocaya dur diyemeyen yönetim, ‘borçsuz bir kulüp’ olduğunu gururla söyledikleri kulüplerine, para aramaya devam ediyorlar..!


Siyasi kesim, bu takım sahipsiz değildir. Sezon bittikten sonra herkes hesap verecektir dese de, kulübün borç batağında olmasını ve takımın bir alt kümeye düşebileceği gerçeğini saklayamıyor..!


Bir sezon önce kulübün ‘BORÇSUZ’ olduğunu söyleyen ve UEFA lisansı aldıklarını gururlanarak gövde gösterisi yapanlar, 1 yılda kulübü nasıl olurda ‘BORÇ BATAĞINA’ sokarlar..?(!)


Ve gelinen son nokta..


Covid-19 virüs salgını nedeniyle ertelenen ligler oynanırsa Yeni Malatyaspor kulübü ve takımı bir alt kümeye düşer..! Zaten yukarıdaki izahatlarıma dikkat buyurursanız, Yeni Malatyaspor’u küme düşürmek için gayret edenleri de görmüş olursunuz..!


Efsane Malatyaspor’un yaşadığı kaderi maalesef Yeni Malatyaspor’da yaşayacak gibi ..

Kaynak: SPOR44.COM
 

Bakmadan Geçme