OSB'de Yeni Yönetim Mahkeme Kararıyla Düştü

1. OSB seçimleri sonrasında yeni yönetim belirlenmişti. Sonrasında yapılan itirazla neticesinde OSB seçimleri iptal edildiği ve yeni yönetimin düştüğü ifade edildi.

Ağustos ayı içerisinde Malatya TSO’nun yer almadığı 16.08.2021 tarihinde 4562 sayılı OSB kanunda yer alan maddelere göre gerçekleştirilen genel kurulla Malatya 1. OSB seçimleri yapılmış ve Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Mahmut Topgül, Mustafa Özhüsrev ve Akif Baştürk yeni yönetim olarak atanmıştı. Yapılan genel kurulun "usulsüz bir şekilde kanuna aykırı olarak yapıldığı" iddiaları gündemde yer aldı.

Bir takım iddiaların odağında kalan Malatya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’na 3582 TL otel harcaması, 2020 yılında ibra edilmesine rağmen uğurlama ve karşılama giderleri ile Malatya 1.OSB müdürünün usulsüz atanması gibi bazı suçlar isnat edilmiş ve seçimden hemen önce müfettiş çağırılmıştı.  İlgili müfettiş incelemesi bitmesine rağmen rapor halen açıklanmamıştır.

MALATYA SANAYİCİSİ VE İŞ İNSANLARI “SADIKOĞLUNUN YANINDAYIZ” DEDİ

Kamuoyunun yakından takip ettiği Malatya TSO’nun yer almadığı seçimlere halk ve iş insanları kayıtsız kalmayarak sosyal medyada 450 bini aşkın mesaj, paylaşım ve etkileşim ile Malatya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’na destek verdiği gözlendi.  Bu mesajlarla Malatya sanayicisi ve iş insanları "Sadıkoğlu’nun" yanındayız derken, Malatya TSO Meclisi de yapılan Ağustos ayı meclis toplantısı akabinde bu süreçte "Malatya TSO Meclisi olarak başkan Sadıkoğlu’nun yanındayız" demişti.

SÜRECİN TAKİPÇİ OLACAĞIZ

Gerçekleşen olaylar nezdinde açıklamada bulunan Sadıkoğlu, “Üyelerimizin menfaati için her daim duruşumuz net olacaktır. Dik duracak ama dikleşmeden sesimizi ilgili yerlere ulaştıracak ve sürecin takipçisi olacağız” demişti.

MAHKEMEDEN YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

16.08.2021 tarihinde gerçekleştirilen seçimde yönetim kurulu başkan yardımcılığı ve yönetim kurulu üyeliğine 1. OSB Sanayiciler Derneği temsilcileri seçilmişti. 1.OSB Sanayiciler Derneği üyesi bir iş insanı tarafından Malatya 1.OSB’ye, derneği temsilen verilecek isimlerin belirlenmesinde usulsüzlük yapıldığı iddiası ile açılan davada Malatya 6. Asliye Hukuk Mahkemesi 12.08.2021 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkemenin bu kararına rağmen 4 gün sonra Malatya 1.OSB genel kurulu gerçekleştirildi. Malatya 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin vermiş olduğu kararla Malatya 1. OSB tarafından yapılan genel kurul geçersiz hükmüne düşmüş oldu.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SEÇİMİ İPTAL ETTİ

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü) Malatya TSO tarafından yapılan yazılı itiraza vermiş olduğu 01.09.2021 tarih ve 284891 sayılı yazılı cevapta yapılan seçimin geçersiz olduğunu ve yeni seçim yapılana kadar Malatya 1.OSB’de sadece rutin işlerin Malatya Valisi (Başkan)  ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı (Başkan Yardımcısı)  tarafından yürütülmesinin uygun olacağı iletildi.

 

 

malatyatekhaber.com

Bakmadan Geçme