Muktedir bir yargı merciine ihtiyaç Var

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, yargıda içtihat birliği oluşturmak ve sorunlu durumlarda son sözü söyleyecek, muktedir bir yargı merciine ihtiyaç olduğunu belirtti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, yargıda içtihat birliği oluşturmak ve sorunlu durumlarda son sözü söyleyecek, muktedir bir yargı merciine ihtiyaç olduğunu belirterek "Hiyerarşik olarak bir üst mahkeme kurulmalıdır" dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, TBMM Bütçe komisyonu'nda Adalet Bakanlığı bütçesinin görüşülmesi sırasında yaptığı konuşmada, Anayasa Mahkemesinin (AYM) yapısı ve kararlarına ilişkin eleştirilerde bulundu.
HATALI KARARLARA İMZA ATILIYOR
Anayasa Mahkemesinin, 2000'den beri ve öncesinde birçok hatalı karara imza attığını söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldız, "Daha da üzücü olan AYM bu kararların bir kısmını kendine verilen görev alanının dışına çıkarak Anayasa'yı ve kendi kuruluş kanunu hiçe sayarak aldı" diye konuştu.
Yerel mahkemelerle AYM arasında uyuşmazlıkların çıktığına işaret eden Yıldız, şöyle konuştu:
BİR ÜST MAHKEME KURULMALI
"Bunu yerel mahkemeler zaman zaman görev gaspı nedeniyle yokluk kurumuna başvurarak doldurmaya çalışıyor ancak tartışmaları da beraberinde getirdiği için düzenleme yapılması şart. Hukuk sistemimiz adli yargı, idari yargı, anayasa yargısı olmak üzere üç farklı ayak üzerine inşa edilmiştir. Bu yargı ayaklarının birinin diğerine üstünlüğü bulunmuyor. İçtihat birliği oluşturmak için ve bu gibi sorunlu durumlarda son sözü söyleyecek, muktedir bir yargı merciine ihtiyaç var yani hiyerarşik olarak bir üst mahkeme kurulmalı."

 


 

Kaynak: MHP

Bakmadan Geçme