Meteoroloji'den Bingöl ve Tunceli İllerine Uyarı

Bölgemiz genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmur ve yüksek kesimlerinin karla karısık yağmurlu, Bingöl ve Tunceli çevrelerinin

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Bingöl ve Tunceli İllerine uyarı geldi. Verilen bilgilere göre;

Bölgemiz genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmur ve yüksek kesimlerinin karla karısık yağmurlu, Bingöl ve Tunceli çevrelerinin yüksek kesimlerinin ise yer yer kar yağışlı geçeceği; yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenmektedir.

RÜZGAR: Rüzgarların güney ve güney batılı yönlerden orta, yer yer kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.
UYARILAR:
Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Rüzgarların sabah saatlerinden itibaren güney ve güney batılı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden oluşturabilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı
zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Meydana gelecek yağışların yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
 

Bakmadan Geçme