Malatya Valisi Hulusi Şahin'in Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı

Malatya Valisi Hulusi Şahin'in Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı

Tarih boyunca devletlerin ve milletlerin kaderlerini tayin eden önemli dönüm noktaları vardır. Türk tarihinin dönüm noktası da, yurdumuzun dört bir yandan işgal altına alındığı bir dönemde Samsun’dan başlatılan bağımsızlık mücadelesidir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yurdun içinde bulunduğu şartlar karşısında, istiklal mücadelesini fiilen başlatmak ve yeni bir devletin kuruluş yolunda ilk adımı atmak amacıyla yola çıkarken, birçok cephede ölüm kalım mücadelesi veren Aziz Milletimizin vatan, bayrak ve bağımsız yaşama kararlılığından güç almıştır. 
Bu milli ruhla, Kurtuluş Savaşı zaferle taçlanmış ve millet egemenliğine dayanan, bağımsız bir devletin kurulmasını mümkün kılmıştır.
19 Mayıs 1919’da Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki silah arkadaşlarının Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek elden ele, dilden dile tüm vatana yayılmış, nihayetinde destanlaşan bir kurtuluş mücadelesine dönüşmüştür.
  Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; "Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz." sözlerindeki manasına uygun olarak Türk Gençliğine emanet edilmiştir.
Geleceğimizin teminatı gençler, bu değerli emaneti sonsuza kadar korumak ve gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak en önemli görevinizdir. Kendinizi gelişmeye, yeniliğe açık, bilgi toplumunun gerektirdiği niteliklere sahip gençler olarak yetiştirmeli ve geleceğe güvenle bakmalısınız.
 Türkiye Cumhuriyeti’nin, gençlerine verdiği önemi ifade eden bu emanetin şuurunda olan evlatlarımızın; devletimize, vatanımıza, bayrağımıza ve milletimizin özgür iradesine ilelebet sahip çıkacaklarına, bu mukaddes değerleri canlarından aziz bilerek koruyacaklarına yürekten inanıyoruz.
19 Mayıs 1919'un 103'üncü yıldönümünde, bu toprakları bize vatan yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve İstiklal Mücadelemizin aziz kahramanlarını, vatanımızın bütünlüğü için canını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve tâzimle anıyor, tüm gençlerimizin ve vatandaşlarımızın Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.
Hulusi ŞAHİN
 Malatya Valisi
 

Bakmadan Geçme