Başkan Yılmaz'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı mesajı

Hakan Yılmaz, İyi Parti Malatya İl Başkanı

  Bugün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayram’ımızın 103 yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.
İstiklal Savaşımızın başlangıcı olan 19 Mayıs 1919, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, hiçbir zorluğa boyun eğmeyen Aziz Milletimizin varlık- yokluk mücadelesinin ilk adımı olmuştur
Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919’da Samsun’dan başlattığı bağımsızlık mücadelesi tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden yeniden tekrar doğuşudur. Bu ilk adımla yakılan İstiklal Meşalesi, Amasya, Erzurum ve Sivas’dan geçerek elden ele, dilden dile tüm vatana yayılmış, nihayetinde destanlaşmış bir kurtuluş mücadelesine dönüşmüştür.
Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk  her zaman Türk Gençliğine güvenmiş ve Cumhuriyetimizi  O’nlara emanet etmiştir. Vatanını canından üstün tutan ecdadımızın verdiği mücadeleler ve büyük mücadeleleri ile kurulan Cumhuriyetimizin ve Cumhuriyetimizin kazanımlarına her zaman sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizi bu yoldan döndürmeye çalışanlar her zaman olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklarını unutmasınlar.
Bugün yaşadığımız sorun ve sıkıntıların milletçe üstünden geleceğimize olan inancım, Atamızın Gençliğe hitabesinde ifadesini bulan, “  Ey Türk İstikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.” Sözlerinde saklıdır.
Bu vesile ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı’nı bir kez daha kutluyorum. 

Bakmadan Geçme