Malatya'nın En Büyük Aşireti 'DREJAN AŞİRETİ' Gençlerinden Büyük Atak..!

Malatya ili ve çevre illerde çok ciddi bir nüfusa sahip DREJAN Aşireti gençlerinin büyük bir oluşumla Drejanlı Gençler Derneğini kuruyor.

Malatya ili ve çevre illerde çok ciddi bir nüfusa sahip DREJAN Aşireti gençlerinin büyük bir oluşumla Drejanlı Gençler Derneğini kuruyor. Derneğin, aşiret gençlerinin tek çatı altında toplanarak, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda gençlere bir çatı olma faaliyeti, kamuoyunda çok güzel karşılıklar bulurken, dernek olarak yönetim çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.

Derneğin Kurucu Başkanı Olan Ertuğrul Gazi GÜRHAN yaptığı açıklamada, "Yıllardır Malatya ilinde bu kadar nüfusa sahip olduğumuz halde, yararlı bir adım atılmamış ve DREJAN varlığını yitirme noktasına gelmiştir. Biz bu yitikliğin, aşiret içerisinde çok fazla genç nüfusu dinamize ederek biz kazanım olacağı inancındayız. Bizim meselemiz, atalarımızın bizlere bıraktığı kültür mirasını yaşatıp, koruyup, bir dağ etkinliğinden öteye gidemeyenlerin yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkürlerimizi sunup, Drejanın kaderini Drejanlı Gençlerin elinde daha parlak bir geleceğe taşımaktır. Bu doğrultuda yönetim kadromuz tamamlandıktan sonra ilk faaliyet olarak bütün siyasi kuruluşlara bildirge yayınlayacağız ve Malatyanın en kalabalık topluluğuna gerekli bütün destekleri almak için girişimlerde bulunacağız. " diyerek derneğin kuruluş amacını anlatmıştır.

Bu doğrultuda Malatya basını olarak bizlerde Malatyanın en büyük aşireti DREJAN AŞİRETİ NE kazandırılmış bu derneğe hayırlı olsun diyoruz.

Bakmadan Geçme