Malatya Büyükşehir Belediyesi Değişim-Dönüşümde Hız Kesmiyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde bulunan alanlarda yapmış olduğu çalışmalarla Malatya'yı daha yaşanabilir ve modern bir hale getirmek için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde bulunan alanlarda yapmış olduğu çalışmalarla Malatya’yı daha yaşanabilir ve modern bir hale getirmek için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.  
Malatya Büyükşehir Belediyesi değişim-dönüşüm çalışmaları kapsamında İpek Caddesi’nde kaldırımların yenileme çalışmalarına başladı. Yapılan kaldırım yenileme çalışmalarının ardından asfalt yenileme çalışmalarına başlanacak.  Yapılan kaldırım yenileme çalışmaları ve akabinde asfalt serim işlerinin ardından İpek Caddesi daha modern ve konforlu bir cadde olarak vatandaşların hizmetine sunulacak. 
Büyükşehir Belediyesi değişim-dönüşüm çalışmaları kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Hakan Demir, “Kernek Mahallemize bağlı İpek Caddesi üzerindeyiz. Bilindiği gibi Malatya’nın önemli trafik yükünü çeken ana akslarımızdan biridir. Burası yeni kentsel dönüşümden sonra TOKİ bölgemize çıkış, yeni yapılan devlet hastanemize bağlantı yollarımıza alternatif, aynı zamanda okullar ve emniyet birimlerinin olduğu binaları kapsayan güzergâh üzerinden yer alıyor. İpek Caddesi yenileme projesi kararını geçen yıl almıştık. Caddede yenileme yapmak için kurumlar ile bu durumu paylaştık. Dolayısıyla elektrik yenilemeleri yapılmıştı. Caddede düzensiz parklanmalara yol açan bir şekil vardı. Bunu da çizdiğimiz proje doğrultusunda parklanma şekillerini değiştirecek, trafiği aksatmadan yürütebilecek şekle getirdik. Şu anda üzerinde bulunduğumuz kaldırımların yenilenmesi çalışmaları devam ediyor. Asfaltlama çalışmalarımız devam edecek ve eski asfaltımızı kaldıracağız. Finişerli serimlerimizi yaparak, akıcı ve daha konforlu bir trafik düzeyi elde edeceğiz. Vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 

Bakmadan Geçme