Makader Genel Başkanı Berktaş Deik'e Çağrıda Bulundu
MAKADER Genel Başkanı Hakan Berktaş, DEİK'e çağrıda bulunarak Malatya'nın ekonomik değerlerinin yurtta ve dünyada pazara sunulmasını istedi.
Türkiye ihracatını artırma, yatırım planları yapma ve yeni iş geliştirme görevi verilerek 1985 yılında gönüllülük esasına göre kurulan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), dış ticaret, uluslararası yatırımlar ve hizmetler anlamında yurtiçi ve yurtdışında bir çok yatırım yaparak, ülke ve bir çok kentin ekonomisine katma değer sağladı. Halen dünya üzerinde 7 kıta, 8 bölge ve 140 ülkede kurulan iş konseyleriyle ekonomik faaliyetlerini sürdürüyor. Bu anlamda, Malatya Kalkınma Derneği (MAKADER) Genel Başkanı; Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş da, DEİK yöneticilerine çağrıda bulunarak, Malatya'nın bilinen ve henüz gün yüzüne çıkmamış ekonomik değerlerinin yurtta ve dünyada pazara sunulmasını istedi. Genel Başkan Berktaş, çağrısıyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu: "Malatyamıza son 19 yılda yapılan karayolları, demiryolları ve havayolları yatırımlarıyla ulaşımının maksimum düzeyde arttı. Kentimiz artık lokasyon olarak büyükşehirlere ve dünyadaki diğer önemli şehirlere daha yakın. 19 yıl önce Malatya-İstanbul arası 18 saat olan yolumuz, artık özel aracımızla 12 saate düştü. Şu an konum itibariyle Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetleri'ne de yakınlığımızla yatırım için ideal bir lokasyondayız. MAKADER olarak biz, bu yollarda konteynerler, kamyonlar, tırlar, yük trenleri görmek istiyoruz."
MALATYA'NIN ÜRÜNLERİNİ SAYMAKLA BİTİREMEDİ
Malatya'nın katma değer sağlayacak ürünlerini de anlatan Berktaş, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Malatyamız şu an kalkınmada öncelikli iller arasında, bu nedenle yatırım ve istihdam destekleri veriliyor. 2 organize sanayi bölgesi olup, 3'üncü organize sanayi için gerekli şartlar hazırlandı. Bu bölgelerimizde iplik, kumaş, tekstil, deri üretimleri yapıldığı gibi, markalı ürünlerin üretildiği firmalarımız da var. Ayrıca madencilik firmaları, Metal işleme, mermer işleme, plastik, cam fabrikası, Türk Kızılay'ın çadır ve prefabrik ev üretim tesisi de bulunuyor. Malatyamızda gerekli enerji, yol, iletişim alt yapısı hazır durumda. Çok göç aldığı için çalışacak iş gücü mevcut. Bunların dışında Malatyamızda kurulan hastanelerimizde sağlık turizmi kapsamında bir çok sağlık uygulaması yapılmaktadır. Biz MAKADER olarak Malatyamızı marka sehir yapmak için projeler hazırlıyor, faaliyetlerde bulunuyoruz. Malatyamız gerek kaysısı, gerek gastronomisiyle sektöründe bir çok atılımlar yapıyor, son zamanlarda özellikle Malatya Peyniri'nin daha çok satılmaya başladığını görüyoruz. Ayrıca; Adana, Urfa, Antep gibi ünlü bir lezzet olan Malatya Kebabımız da Malatyamızın markalarından biridir. Süt ürünleri, et ve et ürünleri, turşu, salça gibi çok tüketilen ürünler için de fabrikalar peşi sıra kuruluyor. Orduzu Aslantepe Höyüğü Unesco Dünya Mirası Listesi'ne girdi, yarış atlarının çoğu Sultansuyu Harası'nda yetiştiriliyor. Biz de daha çok yatırım ve üretim yapılması için DEİK yöneticilerini, üyelerini, firma ve şirket sahiplerini kentimize yeni yatırımlar ve üretimler yapmaları noktasında davet ediyoruz. Dünya çapında tanınmış iş insanlarıyla, firmalarıyla bilinen Malatyamızın, bu değerlerden faydalanmasını istiyoruz."