Kesintiler Arıza Kaynaklı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü sağlam altyapı sağlam gelecek düsturuyla emin adımlarla ilerliyor.  Kaptajdan gelen mevcut su varlığını kontrol altına alıp, suyu doğru yönetmek için çalışmalar yapmaya devam ediyor.

 

“Su Kesintileri Arızalardan Kaynaklı”

Malatya’nın tamamında yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürenMASKİ Genel Müdürlüğü şehrin genelinde maliyeti 175 milyon TL olan 800 kilometrelik sağlam altyapı çalışmaları yapıyor.Kaptajdan gelen Türkiye’nin en temiz içmesuyunu aynı kaliteyle musluklara ulaştırmak için suyu kontrol altına alıp vatandaşları kaliteli ve temiz suya kavuşturuyor. Zaman zaman mahallelerdeiçmesuyu hatlarında boruların kullanım ömrünü yitirmesi veya dış müdahalelerden kaynaklı arızalar oluştuğunu belirten MASKİ Genel Müdürlüğü arızanın etkilediği mahallelerde arıza giderilene kadar su kesintisi yaptıklarını belirtti.Bu su kesintilerinden vatandaşların mağdur olmaması için sistemde numaraları kayıtlı olan abonelere SMS ile bilgi veriliyor. İletilen mesajda arıza sebebini, giderilme süresini ve hangi mahallelerin etkileneceğini vatandaşlara bildiriliyor. Böylece arıza giderilene kadar vatandaşların önlem almaları sağlanıyor. SMS ile arıza ve su kesintisi bilgilerini almak isteyen vatandaşlar ALO 185 çağrı merkezini arayarak numaralarını sisteme kaydettirebilirler. Malatya’nın sağlam içmesuyu altyapısına kavuşması için detaylı çalışma yapılan şehrimizde, mahallelerde oluşan arızalar dışında su kesintisi yapılmıyor.

 

“Bereket, Bolluktaki Tasarrufla Gelir”

Tek kaynaktan beslenen Malatya’nın su varlığınıkorumak ve gelecek nesillere aynı bereketiyle ulaştırmak için çalışan MASKİ Genel Müdürlüğü suyun tasarruflu kullanılması yönünde vatandaşları uyardı. Bu noktada apartmanların ve araçların hortumla değil kova su ile temizlenmesi, halıların bol suyla yıkanmaması, evdeki bozuk muslukların tamir edilmesi, bulaşık ve çamaşır makinelerinin tam doldurulmadan çalıştırılmaması için vatandaşları uyardı. Malatya’nın kana kana içtiğimiz doğal kaynak suyunun kıymetini bilelim. Kullanımlarımıza dikkat edelim.

Bakmadan Geçme