• Haberler
  • Spor
  • Atlı Spor Dalları Federasyon Başkanı Bekiroğlu, Malatya'yı Ziyaret etti

Atlı Spor Dalları Federasyon Başkanı Bekiroğlu, Malatya'yı Ziyaret etti

Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyon Başkanı Zübeyir Bekiroğlu Ve Atlı Cirit As Başkanı Bahri Önal, Malatya'yı Ziyaret Etti.

Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyon Başkanı Zübeyir Bekiroğlu Ve Atlı Cirit As Başkanı Bahri Önal, Malatya’yı Ziyaret Etti.
Başkan Zübeyir Bekiroğlu Ve Atlı Cirit As Başkanı Bahri Önal, Malatya’da bazı ziyaretlerde bulundular. Başkan Zübeyir Bekiroğlu, “6 Şubata Ülkemizde yaşanan depremler Ülke olarak hepimizi üzmüştür. 6 Şubat depreminde Malatya’da büyük hasar ve yıkmalar meydana getirmiş. Bizlerde Malatya ziyaretimizde bazı ziyaretler ve geziler yaptık. “ dedi.

Başkan Zübeyir Bekiroğlu, “Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyon olarak çalışmalarımızı aralıksız olarak devam ettiriyoruz. Bugün Malatya İlimize gelerek bazı çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Atlı spora çok önem veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Bizler federasyon olarak İllerimizi ziyaretler yapıyoruz ve Atlı sporumuzu daha güzel yerlere getirmek için büyük çabalar sarf ediyoruz. Malatya için çok önemli projelerimiz var. Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Başkanı Zübeyir Bekiroğlu, "Atlı sporlar ile artık dünyada da kendimizden söz ettirmeye başladık."ifadelerini kullandı.

Geçen yıl kurulan bir federasyon olarak ilk sezon yapacakları müsabakaların önemli olduğunu belirterek, "Bunlardan birisi ecdat yadigârı atlı cirit. Hafta sonu Ankara'da Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası'nın 1. Lig C Grubu müsabakalarını oynattık. Burada birinci olan takımımız, diğer gruplardan gelen dört birinci takımla finalde şampiyon olmak için yarışacak. Aynı zamanda 1. Lig'de son sırada yer alan atlı cirit takımımız da 2. Lig'e düşecek. Atlı ciritte 2. Ligimiz de var." diye konuştu.

Atlı Okçuluk Milli Takımı'nın ise önemli bir başarıya imza attığını hatırlatan Bekiroğlu, "Bu sezon atlı okçulukta milli takımımız, Avrupa'da şampiyon oldu. Atlı Okçuluk Milli Takımımız, ilk ayağı İsveç, ikinci ayağı Fransa'da yapılan Grand Prix turnuvalarında Avrupa şampiyonu oldu." ifadelerini kullandı.

Unutulmaya yüz tutmuş, ecdat yadigarı ata sporlarını canlandırmak gibi bir amaçları olduğunu aktaran Bekiroğlu, şöyle devam etti:"Gerek 'Odarış' denilen atlı güreş, gerekse 'Çevgan' Osmanlı'dan süregelen sporumuz. Bugün İngilizlerin 'Polo' diye alıp dünyaya tanıttığı 'Çevgan' sporumuzu da yaygınlaştırmak için çaba sarf ediyoruz. Bununla ilgili de Azerbaycan'da 1. Dünya Çevgan Şampiyonası'na milli takım ile katılacağız. Bütün alanlarda atlı sporlarımızı yaygınlaştırmak için gayret sarf ediyoruz. At bizim için önemli, Kaşgarlı Mahmut'un dediği gibi "At Türk'ün kanadıdır", "At yiğide yoldaştır". Geçen hafta Rahvan Türkiye Şampiyonamız vardı, Türkiye'nin ilk Rahvan Tesisi'ni de Afyonkarahisar'da açtık. “dedi.

Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyon Başkanı Zübeyir Bekiroğlu, Malatya ziyaretinde Malatya temsilcisi Suat Yıldız’a ve tüm ekibini tebrik ederek,” Bizleri yalnız bırakmadılar. Bizler birlik olduğumuzda daha güçlü oluyoruz. Bu birlik bizlerde zaten vardı ve bundan sonrada var olacaktır. Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyon olarak çalışmalarımız devam ediyor, 6 Şubata depremde hayatını kayıp eden tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet ve yaralı olan vatandaşlarımıza geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyon Malatya İl Temsilcisi Suat Yıldız, Genel Başkanımız Sayın Zübeyir Bekiroğlu, Atlı Cirit As Başkanı Bahri Önal, Malatya’mızı ziyaret etmişlerdir. Malatya İl Temsilcisi Suat Yıldız, Bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı şahsım ve tüm ekibim adına kendilerine teşekkür ediyorum dedi. İl temsilcisi Suat Yıldız, Tüm çalışmalarımızı destekleyen ve bizlere her zaman deste ve yardımcı olan sayın genel başkanımıza teşekkür ediyorum dedi. İl Temsilcisi Yıldız, Grup maçların Malatya Yazıhan ilçesi tesislerinden yapılacağı sözü alındık dedi.

Malatya İl Temsilcisi Suat Yıldız, Malatya’mız için önemli çalışmalarımızın olduğun, Bu çalışmalarımız hakkında sayın genel başkanımıza ilettik. Bu çalışmalarımız nedeniyle Sayın Genel Başkanımızın gereken desteklerini vereceklerini dile getirdiler. Malatya’mız ve Yazıhan İlçemiz için çok önemli projelerimizin olduğunu Sayın Genel başkanımıza ilettik ve desteklerini ve bizlerde kendilerine teşekkür ediyoruz. Malatya İl Temsilcisi Suat Yıldız, Bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı Malatya’mızı ziyaret eden Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyon Başkanı Sayın Zübeyir Bekiroğlu Ve Atlı Cirit As Başkanı Bahri Önal, Teşekkür ediyorum dedi.

Ziyaret Ve Görüşmelerden Sonara Toplu Fotoğraflar Çekildi Ve Malatya İl Temsilcisi Suat Yıldız Ve Yönetim Kurulu Arkadaşlarıyla Birlikte, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyon Başkanı Zübeyir Bekiroğlu Ve Atlı Cirit As Başkanı Bahri Önal, Bünyan’ın Kaysı Başkenti Olan Malatya’mızın Meşhur Kaysısını Takdim Ettiler.
 

Bakmadan Geçme