Hizmette Eşitlik ve Adalet Önceliğimizdir

Hekimhan'da yaptığı hizmetlerle dikkatleri üzerine çeken Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ

Hekimhan'da yaptığı hizmetlerle dikkatleri üzerine çeken Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, kısa bir sürede vatandaşlarla güçlü bir gönül bağı kurdu. Kurduğu bu bağın temelinde hizmette eşitlik ve adaletin olduğuna dikkat çeken Başkan Karadağ, "Biz kimseyi ötekileştirmeden, ayrım yapmadan, herkese eşit hizmette bulunduk" dedi. 

Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, seçildiği günden bu güne söz verdiği 34 projeden 30'unu hayata geçirirken, Hekimhanlıları doğalgaz ile tanıştıran başkan olarak tarihe geçecek. Battalgazi Gazetesi olarak Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ ile Hekimhan üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Yaptığı hizmetler başta olmak üzere, Hekimhan ile ilgili düşünceleri, muhalefet partisinden seçilen bir belediye başkanı olarak Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile uyumlu çalışmalarının yanı sıra Hekimhan vizyonu üzerine gerçekleştirdiğimiz söyleşiye içtenlikle yanıt veren Başkan Karadağ, "Sevdamız Hekimhan" sözleriyle söyleşiye başladı. İşte o söyleşi;
Bugüne kadar yapmış olduğunuz ve devam eden projeleriniz hakkında neler söylemek istersiniz?
Karadağ: , "Sevdamız Hekimhan". Erdal Bey öncelikle Malatya’dan çıkıp buraya kadar geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizin tarafsız, bağımsız ve objektif bir gazeteci olduğunuzu biliyor ve takip ediyorum. 
Biz hizmet yaparken hiç kimseyi ötekileştirip ayrıştırmadan bütün herkese hizmetlerimizi eşit şekilde götürmeye çalışıyoruz. Bütün hemşerilerim de biliyor ki geldiğimden beri sahada olup sorunları yerinde görüp ona göre çözümler üretmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalardan bize çok büyük katkıları olan Genel başkan Yardımcımız ve Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba’ya çok teşekkür ediyorum. 2019 Yılında Belediye seçimleri ile Başkan olarak hizmete başladığım, günden itibaren güzel ilçemiz Hekimhan’da yaptığımız projeler, akabinde 2022 ve 2023 yılında yapacağımız projelerimizden bazılarını sizlerle paylaşmak isterim.
1-Belediye Başkanı olmadan önce verdiğim sözlerin her zaman arkasında olmaya devam edeceğim.
2- Belediye Personeli içerisinde disiplini Sağladık.
3- Araç Filomuzu 24 adet araç alarak yeniledik ve yenilerini almaya devam edeceğiz.
4- Belediye giderlerinde israfı önledik.
5-İlçemizin temizliğine önem verdik.
6- İlçe mezarlığımızın yolunun asfaltlanması ve çeşme bakımlarını tamamladık.
7- İlçe mezarlığımıza 300 kişilik taziye evi yaptık.
8- Halkımızın ürünlerini temiz ve güvenli olarak satabilmesi için halk pazarını açtık.
9- Üreticiden- Tüketiciye köy pazarını kapalı Pazar yerine taşıdık.
10- Su sorunu olan köylülerimiz için Sondaj makinası aldık. 
I1-Tekstil Fabrikasını kurduk. 60 Kişi aktif olarak çalışıyor.
12- 1200 m2 çok amaçlı spor kompleksi açılışını yaptık.
13- Halkımız için hayvan pazarı açılışını yaptık. 
14- Çöp aktarma istasyonunu kurduk.
15- Kilit taşı fabrikasını kurduk.
16- Belediye önü 7 dönümlük Demokrasi Meydanı parkını açtık.
17- 26 Dönüm üzerine mesire alanı ve seyir tepesi (ebedeliği) yaptık.
18- Sivas- Malatya karayolu üzerine yöresel ürünler Pazar yerini açtık. 
19- OYAK Grubuna bağlı Ataer Maden Fabrikasının Hekimhan’a gelmesini sağladık. 3000 Kişiye istihdam sağlanacak. 
20- 2020 Kasım ayında Doğalgazın geleceğinin müjdesini verdik.
21- Hoş geldin bebek projesi ile yeni doğan bebeklerimize bakım çantası hediye ediyoruz. 
22- Vatani görevine giden gençlerimize hayırlı teskereler projesi ile asker çantası veriyoruz.
23-Malatya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz projede 390 km asfalt yaptık.
-24- 12.500 m2 Taş duvar yaptık. 
25- 95.000 M2 Kilit Taşı yaptık.
26- 40 Yataklı Zurbahan otelimizi hizmete açtık.
27- 3 Adet Villa 24 Adet dairenin tadilatını yaparak hizmete sunduk.
28- İlçe ekonomisine büyük destek sağlayan Alıç Sirkesi tesisini açtık.
29- Belediyemiz bünyesinde Otomasyon sistemi, Akaryakıt, Araç takip sistemi ve Personel takip sistemini kuruduk. 
30- İlçe merkezinde Ana Caddemizdeki araç parkını yasakladık.
31- Bunların hepsinden önemlisi ilçemizde kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden ADİL, EŞİT Ve ADALETLİ davranmayı sağladık. 
32-İlçemizde birlik beraberlik ve kardeşliği sağladık. 
ÇALMAYACAĞIZ, ÇALDIRMAYACAĞIZ, YETİM HAKKI YEDİRTMEYECEĞİZ.
2022-2023 YILINDA YAPACAĞIMIZ PROJELERİMİZ
1- 4 Katlı çok amaçlı kültür merkezi yapacağız.
2- İlçemizin caddelerini görüntü kirliliğini engellemek için, Duvarından çatısına, boyasından ışıklandırmasına kadar yenileyeceğiz.
3- Kaymakamlığa giden caddeyi çevre dostu olarak halkın hizmetine sunacağız. 
4- Şaban Şahin Parkındaki Kır Düğün salonunu yenileyip 2022 Haziran ayında hizmete sunacağız. 
5- Malatya’dan Hekimhan’a girişteki GAFLA gediğine çift şeritli yol yapıp, ilçe merkezimize giriş oradan sağlanacaktır.
Halkımız en güzel hizmetlere layık ve bütün hizmetlerimizi halkımız ve ilçemiz için yapıyoruz yapmaya ’da devam edeceğiz. Bize inanan ve güvenen halkımızın her daim yanında olup hizmet etmeye devam edeceğiz. Çünkü Hekimhan bizim sevdamız. 
“2022 YILINDA DOĞALGAZI KULLANACAĞIZ”

Geçtiğimiz Günlerde Hekimhan Doğalgaza kavuşuyor müjdesi verdiniz. Bu konuda neler söylemek istersiniz?
Karadağ: Doğalgazın Hekimhan’a gelmesi sadece benim şahsımla alakalı değil ama benim gayret ve çabalarımla bu noktaya geldi. 2019 Yılında göreve geldiğimde ilçemiz için Doğalgazın olmazsa olmazımız olduğunu söyledim ve çalışmalarımızı bu konuda hızlandırdım. 2020 Yılında Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Başkan ve Rahmetli Vahap Küçük başkanımız ile birlikte Ankara’ya gittik. Enerji Bakanlığımız ve daire başkanı ile görüşerek ilçemiz için doğalgazın temelini yapmış olduğumuz o görüşmede temelini atmış olduk. Genel Başkan Yardımcımız Ve Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba, Ak Parti Malatya Milletvekilimiz Öznur Çalık ve MHP Milletvekilimiz Mehmet Fendoğlu da bu konuda bizlere destek oldular. Yine Hekimhan CHP, İYİ PARTİ, AK PARTİ VE MHP ilçe başkanlarının da bu konuda bizlere çok destekleri oldu. Bakın ben ilçemiz için kim ne yapmışsa ayırmadan ötekileştirmeden herkesi söylüyorum ve emeği geçen herkese ’de çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmadan dolayı İlçemizde bir konsensüs sağladık. Ben geldiğim zaman 2022 yılında Hekimhan’a Doğalgaz gelecek demiştim ve bugün de dediğim olduğu için Hekimhan’lılar için çok mutluyum. AKSA Doğalgaz da alt yapı için çalışmalarına başlayarak Doğalgaz borularını ilçemize getirdi ve çalışmalarına bundan sonra başlayacaklar.  Doğalgaz Hekimhan merkez, Güzelyurt, Kolin ve Erdem’e verilecek. Bu yıl içerisinde Doğalgaz çalışmaları bitmiş olup sonbaharla birlikte bir aksilik olmazsa Hekimhan Doğalgaza kavuşmuş olacak diye düşünüyorum. Bence 34 Projemizin içinde en önemli projemiz budur. Hekimhan’ımıza hayırlı olsun ve emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum.
 “İÇME SUYU SORUNU YAŞAMAYIZ”
İçme suyu sorununuz çözüldü mü? Yamadağı’nda Getirilen su çözüm oldu mu?
Karadağ: Bizden önceki belediye başkanlarımız emeği ve çabalarıyla Yamadağ’ında su getirdikleri için Hekimhan içme suyu konusunda rahatlamıştı. Bizlerin ve MASKİ’nin çabalarından dolayı geçen yıl kuraklığa rağmen su sıkıntısı çekmedik. Şuan için su sorunumuz yok ve su sorunu çekeceğimizi sanmıyorum. 
“YAMADAĞI HEKİMHAN VE MALATYA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Hekimhan aslında turizme elverişli bir ilçe. Özellikle kış turizmine. Sizinle ilgisi olmasa da Yamadağı kayak tesisi neden bitirilmedi? 
Karadağ: Bizimle ilgisi olsun olmasın değil olmak zorunda. Doğalgaz’da bizimle ilişkili değildi ama ne yaptık çözdük. Burası Gençlik ve Spor bakanlığına bağlı. Yamadağı Hekimhan ve Malatya için çok önemli bir konuma sahip. Burası kayak merkezi için çok uygun bir konuma sahip. Büyükşehir belediyemiz buranın yolunu bir kısmını bitirdi. Burada Otel ve diğer tadilatlar için Gençlik ve Spor Bakanlığımızın buraya ödenek ayırması gerekiyor. Bunun için Hekimhan Belediyemiz, Kaymakamlığımız ve Büyükşehir Belediyemiz istişare halindeyiz. İnşallah bu yıl orası da yapılır ve kış aylarında faaliyete geçer diye ümit ediyorum. Biz buranın tamamlanması için uğraşıyoruz. 
“ 61 MAHALLEMİZİN YOLLARINI ASFALT YAPTIK”
Köylerde Asfaltsız Kalan Yollarınız Ne Durumda?
Karadağ: Asfaltlamayı Büyükşehir yapıyor. Bizim geçen yıl ki projelerimizde 65 mahallemizden 61 mahallemizin yolları yapıldı. 4 Mahallemizin yolu kaldı. Bu 4 mahallemizin yolu da geçen yıl yapılacaktı fakat Büyükşehir belediyemizin vermiş olduğu taşeron firmalar işi yarıda bırakıp gitti. Bu yıl kalan 4 mahallemizin yolları da kesinlikle yapılmış olacak. Ben işin içindeyim ve takip ediyorum. B u noktada kimsenin tereddüttü olmasın.
“GİRMANA KANYONU KİMİN YETKİSİNDE BELLİ DEĞİL”
Girmana Kanyonu çalışmaları hakkında neler söylemek istersiniz?
Karadağ: Girmana kanyonu önemli bir konumda ama Girmana Kanyonun kimin yetkisinde olduğu belli değil. Girmana Kanyonu Bizde mi, Büyükşehir’demi yoksa Kültür ve Turizm Bakanlığında mı belli değil. Buranın yol sorunu var. Geçen yıl Selahattin Başkanla görüştüğümüzde tamam demişti ama programa alınmadı. Bu yıl programa alınır ve yol yapılırsa bizde kendi belediyemizle kendi gücümüzle sosyal alanları yapmak istiyoruz. Öncelikle buranın kullanım alanı kimde olduğu belli olmalı. Burası yazın çok güzel bir konuma sahip ve bir an önce bu sorunun çözülerek halkın kullanılmasına açılmalı. 
“İŞ İNSANLARIMIZI HEKİMHAN’A YATIRIM YAPMAYA DAVET EDİYORUM”
Hekimhan’a yatırımcı çekmek için çalışmalarınız var mı?
Karadağ: Ben her yerde söylüyorum ve Hekimahanlı iş insanlarımızın Hekimhan’a yatırım yapmaya davet ediyorum. Bizlerinde bu noktada üzerimize düşeni yapması gerekiyor. İlçemize yapılacak yeni yatırımlarla birlikte hem işsizlik ve hem istidam sağlanmış olacak. Yatırımlarla birlikte daha yaşanılabilir bir Hekimhan’a kavuşmuş olacağız. Yer altı kaynaklarımız çok fazla bunların değerlendirilmesi gerekiyor. Ben buradan sizin aracılığınızla bütün Hekimhan ve yatırım yapmak isteyen iş insanlarına gelin hep beraber birlikte ilçemiz için bir şeyler yapalım diyorum.
“ BİN ADET KONUT YAPILACAK”
TOKİ Konusunda çalışmalarınız hangi aşamada?
Karadağ: TOKİ Hekimhan’a Toplu konut yapmak istiyoruz bize yer verin dedi. Bizden 50 dönümlük bir yer istediler. Hekimhan için bu önemli bir konu ve bizde hemen meclisimizi olağanüstü toplayarak oy birliği ile karar alarak bedelsiz bir şekilde 50 dönümlük yeri TOKİ’ ye verdik. TOKİ burada bin adet ilçemiz için konut yapacak. Bu projenin Hekimhanı’mız için çok değerli olacağını düşünerek Ak Parti, CHP, İyi Parti ve MHP li meclis üyelerimizle ile birlikte oy birliği ile karar alarak 50 dönümlük yeri TOKİ’ye bedelsiz verdik.
 “SELAHATTİN BAŞKANDA BİZİM GİBİ KİMSEYİ AYIRIP ÖTEKİLEŞTİRMİYOR”
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’la birlikte çalışıyorsunuz. Çalışmalarınız nasıl neler söylemek istersiniz?
Karadağ: Şöyle bir algı var, Selahattin Başkan Ak Partili belediye başkanı, Turan Karadağ ise Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanı. Biz bugüne kadar hep bu ayrımcılık söylemlerden çektik. Büyükşehir belediyesi bizim 13 ilçemizi kapsayan bir kurum. Biz Selahattin başkanla hizmet için beraberiz ve birlikte çalışıyoruz. Selahattin başkanında benimde derdim halka hizmet etmek için buradayız. Selahattin başkanla çalıştıkça Hekimhan için yararlı ve faydalı projelerimizi hep birlikte yapıyoruz. Geçen yıl Büyükşehir belediyesi bize 400 km asfalt yol sağladı. Bu tamamen beraber çalışmamız ve iyi niyetten oldu. Hizmetin partisi olmaz. Başkanımızla iyi anlaşıyoruz. Birliğimiz ve beraberliğimizin ortak noktası halkımıza hizmet etmek için birlikte çalışmaya da devam edeceğiz. Biz kimseyi ayırmadan düşüncesi, partisi kim olursa olsun bize yardım eden ve hizmet sunana iyi diyeceğiz. Selahattin başkanda bizim gibi kimseyi ayırmadan hizmetlerini herkese eşit ve adil bir şekilde götürmenin derdinde. Selahattin başkanla başkanlığımız dışında da kardeş gibiyiz. Bu birlik ve beraberliğimizin amacı halka hizmet etmek olduğu için mutluyum. 
“HALKIMIZI ÇOK SEVİYORUM”
Hekimhanlı hemşerilerinize iletmek istediğiniz mesajınız var mı?
Karadağ:  Hekimhan halkı bana hiçbir gücün ya da hiçbir maddiyatın veremeyeceği bir görev verdi. Hekimhan halkı bana biz sana güveniyor ve inanıyoruz onun için belediye başkanı olarak sizi seçiyoruz dedi. Bizim de halkımızın güveni ve inancını boşa çıkarmamak için 7/24 sahada olup hizmet yapmamız gerekiyor. Biz sorunlara çözüm bulmak ve ilçemize daha iyi hizmetler yapmak için halkımız tarafından seçildik. Biz görevde olduğumuz sürece elimizden gelen hiç kimseyi ayırıp ötekileştirmeden herkese adil ve eşit bir şekilde hizmet götürmek için uğraşıyoruz. Belediye başkanı seçildikten sonra herkesin belediye başkanı olmalı. Bizde onu yapıyoruz. Ben Hekimhan’ı layık olduğu yere getirmek için kalan süreyi en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Halkımız bize inanıyor ve güveniyor bizde halkımıza inanıyor ve güveniyoruz. Biz hizmetlerimize devam edeceğiz. Halkımıza ne kadar teşekkür etsem azdır. Eksiklerimiz mutlaka olacaktır ama bugüne kadar yapılan projelerden imzamız var. Biz halkımızı çok seviyoruz ve hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Hekimhan bizim sevdamız. Halkımızı sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

Haber& Foto: Erdal ÖZTÜRK

Bakmadan Geçme