Hasar Tesbit Çalışmaları Başladı

Son günlerde ilimizin bazı bölgelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle meyve bahçelerinde dal kırılmaları meydana gelmiştir.

Son günlerde ilimizin bazı bölgelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle meyve bahçelerinde dal kırılmaları meydana gelmiştir.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe  Müdürlüğümüz tarafından hasar tespiti için saha çalışmaları başlatılmış olup, bu çerçevede ekiplerimizce arazilerde incelemelerde bulunulmuştur.

26.01.2018 tarihi itibariyle, yoğun kar yağışı sonucu, yolların kapalı olması nedeniyle bahçelerin tümüne ulaşım zorluğu yaşanmaktadır. Buna rağmen ulaşımın sağlanabildiği bölgelerde hasar tespit çalışmalarına başlanmıştır. Hava muhalefeti nedeniyle ulaşılamayan bölgelerdeki yolların açılması ve bahçelerde tespit yapılmasına imkân bulunması halinde herhangi bir gecikmeye meydan verilmeden acilen hasar tespitine devam edilecektir.

İlimizdeki çeşitli basın organlarında yoğun kar yağışı nedeniyle bahçelerde dal kırılmaları hasarları hakkında çeşitli rakamlar zikredilmektedir.

Saha çalışmaları tamamlanmadan zikredilen bu rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Saha çalışmalarımız imkânlar ölçüsünde devam etmektedir.

Çalışmalarımızın sonunda hasarın boyutu doğru bir şekilde belirlenecektir. Düzenlenecek hasar tespit raporları Bakanlığımıza sunulacak ve kamuoyu konuyla ilgili olarak bilgilendirilecektir.

 

Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım.

 

Tahir MACİT

İl Müdür V.

Bakmadan Geçme