Hakkari Girişimci Kadınlarını Yetiştiriyor Projesi Kapanış Töreni Düzenlendi

Hakkari Girişimci Kadınlarını Yetiştiriyor Projesi Kapanış Töreni Düzenlendi

İlimizde yaşayan girişimci kadınlara yeni iş istihdamı oluşturmak amacıyla Hakkari Üniversitesi tarafından “Hakkari Girişimci Kadınlarını Yetiştiriyor Projesi” kapanış programı Valimiz/Belediye Başkan V. Sayın İdris AKBIYIK ve Eşi Sayın Sevim AKBIYIK Hanımefendinin katılımlarıyla gerçekleşti.

            Hakkari Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen programa Valimiz Sayın İdris AKBIYIK ve Eşi Sayın Sevim AKBIYIK Hanımefendinin yanı sıra Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Süreyya DOĞAN, öğretim görevlileri ve kursiyerler katıldı.

             Sertifika töreninde konuşma yapan Valimiz Sayın İdris AKBIYIK şunları dile getirdi:

“Valilik bünyesinde proje ofisi kurarak kentin ekonomik, sosyal, kültürel ve tarihi potansiyelini değerlendirmeye yönelik projeler hazırlıyoruz. Kadınların hayatın her alanında yer almaları gerekiyor. Bu nedenle hayata geçirilen proje çok önemli. Hakkari’de yaşyan girişimci ve iş hayatına atılmak isteyen kadınları eğitmek girişimci fikirlerini projelerinde destek olmak adına başlatılan bu proje de çok büyük adımlar atıldığının kanaatindeyim.

Yaklaşık olarak 10 haftadır gayret gösteren proje paydaşları hem kadınları her konuda eğitmek hem de ilimizin adını böyle güzel bir etkinlik ile duyurmak adına büyük bir aşama kaydetmiştir. Bu kapsamda liderlik eğitimi, basit muhasebe, işletme, bilgisayar, e-ticaret, proje yazımı gibi birçok alanda eğitimler ve seminerler verilmiştir. Sertifika almaya hak kazanan bütün kadınları tebrik ediyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ömer PAKİŞ ise kadınların girişimcilik ruhunu geliştirerek farklı işler kurmalarını sağlamak amacıyla yola çıktıklarını belirtti.

Sinevizyon gösteriminin ardından, Valimiz Sayın İdris AKBIYIK ve Eşi Sayın Sevim AKBIYIK Hanımefendi tarafından kursiyerlere sertifika verilmesiyle tamamlandı.

Bakmadan Geçme