Elazığlı Vatandaşlarımızın Dikkatine

Karaçalı suyunun ishal ve kusma şikayetlerine neden olduğu şeklindeki iddialar kamuoyunun aydınlatılması adına açıklama yapılması gerekli görülmüştür.

Sosyal medyada yer alan Karaçalı suyunun ishal ve kusma şikayetlerine neden olduğu şeklindeki iddialar nedeniyle kamuoyunun aydınlatılması adına açıklama yapılması gerekli görülmüştür.

Elazığ şehir merkezi ile mücavir alanlarda vatandaşlarımız tarafından içme suyu olarak kullanılan Karaçalı suyu, Sivrice sınırları içerisinde yer alan kaynak suyundan temin edilmekte olup, şartnamelere uygun dezenfeksiyon işlemlerinin ardından halkımıza ulaştırılmaktadır.

Elazığ Belediyesi olarak en hassas olduğumuz konu; halkımızın sağlığıdır. İçme ve kullanma sularımızın kaynağından elde edilme aşamasından vatandaşlarımıza ulaştığı noktaya kadar her aşamasında günlük alınan numuneler, hem Halk Sağlığı Müdürlüğü laboratuvarlarında hem de Belediyemize ait laboratuvarlarda gerekli tetkik ve analizlere tabi tutulmaktadır.

Gerçekleştirilen tüm incelemeler ve analizler sonucunda Karaçalı suyumuzun, Sağlık Bakanlığı’nın “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe” uygun olarak “içilebilir, kullanılabilir” nitelikte olduğu görülmüştür. 

İlişikte sunulan raporlardan da anlaşılacağı üzere iddia edilen sıkıntıların düzenli olarak kontrolleri yapılan Karaçalı çeşmelerimizden kaynaklanmadığı açıktır.

Vatandaşlarımızın yalan ve yanlış yönlendirmelere itibar etmemeleri, içtiğimiz sudan asla kaygı duymamaları gerekmektedir. İçme suyumuz, kaliteli ve içilebilir nitelikte olup; analizleri ciddi bir şekilde yapılmakta ve denetlenmektedir. Karaçalı suyunda herhangi bir problem yoktur.

Toplumsal duyarlılık anlayışı çerçevesinde halk sağlığı noktasında büyük önem arz eden içme suları gibi önemli bir konuda hiçbir resmi bilimsel veri ve belge sunulmadan, kamuoyunda yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek, gerçekleri yansıtmayan bu tür paylaşımlara ilişkin gerekli hassasiyetin gösterilmesini bekliyoruz.

Yorumlar 3

Bakmadan Geçme