Değerlerimize sahip çıkmalıyız

Milli Sporcu Hatice Akbaş'a 7'den 70'e herkesin sahip çıkması gerekiyor

    Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda Türkiye'yi 54 kilogramda temsil ederek dünya şampiyonu olan Hatice Akbaş,19. Akdeniz Oyunları'nda da Türkiye'yi kadınlar 54 kiloda temsil edip yine altın madalya kazanmış olması çok gurur verici.
   Ancak,Malatya ve Türkiye’ye bu gururu yaşatan Milli Boksör Hatice Akbaş’ın bu başarı yolculuğunda yaşadığı sıkıntıları,antreman yaptığı alanlarda karşılaştığı olumsuzlukları gören , ilgilenen veya durumu bilen  tek bir yetkili var mıdır acaba sormak gerekiyor.…
Antrenman alanında yaşadığı sıkıntılara rağmen Malatya ve Türkiye’ye altın madalya’lar hediye eden Milli Boksör Hatice Akbaş’ın, wc’ si dahi bulunmayan ,ihtiyaç durumunda antrenman  alanına 1.5 km uzakta ki benzinliğe gitmek zorunda kaldığını bilen kaç kişi vardır.Milli Boksörle yan yana durup,poz poz fotoğraf çekenler kaç kez Antrenman alanına gidip Milli Boksörün antrenmanın da yanında oldular.
Dünya şampiyonu Hatice Akbaş, havalimanında büyük bir sevgi ve coşku ile karşılandığında "Ülkemi güzel bir şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum. Babamla birlikte 12 yıldır bunun hayalini kuruyoruz. Çok şükür bu hayali gerçekleştirdik ve dünya şampiyonu oldum. Malatya'yı, Akçadağ'ı, Türkiye'yi güzel bir şekilde temsil ettim" demişti. Sonuna kadar haklıydı ve başarısının haklı gururunu yaşadı. Peki bu büyük başarı karşısında yetkililer ne yaptı,yada ne yapmayı düşünüyor.Coşkulu karşılama,gurur paylaşımları,boy boy fotoğraflar,bundan  ötesi yok gibi.Henüz verilen hiçbir söz tutulmadığı halde Milli Boksör kendi imkanlarıyla (Maddi-manevi) en büyük hedefi olan '2024 Yaz Olimpiyatları' için hazırlanıyor.
Milli Boksör Hatice Akbaş, kendisinden yaş olarak büyük ve tecrübeli rakiplerine karşı mücadele ederek 12 yıllık emeğinin  karşılığını aldı ama bu emeğe karşı her hangi bir yetkili yanında olup, sıkıntı ve olumsuzluklar için destek verdimi sormak lazım. Buradan söylemiş olalım ki, '2024 Yaz Olimpiyatları' na hazırlanan Milli Boksör Hatice Akbaş’a 7’den 70’e herkesin sahip çıkması gerekiyor. 
Yani esnafı, memuru, işçisi, sanayicisi, İş adamı herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor. Bu gurur hepimizin
HABER: Filiz YAVUZKURT
 

Bakmadan Geçme