Çakır Amacımız Malatya'yı Daha İyi Yerlere Taşımak

Rus-Türk İşadamları Birliğin'den Başkan Çakır'a ziyaret

"Rusya - Türkiye Ticari ve Kültürel ilişkileri Geliştirme ve Türk İşadamlarının Rusya Pazarında Faaliyetlerini arttırmak" konusunda yapılacak toplantıya katılmak için Malatya'ya gelen Rus-Türk İşadamları Birliği Başkanı Naki Karaslan ve beraberindeki heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret etti.

ÇAKIR: HER TÜRLÜ GELİŞİMİ DİKKATE ALARAK PLANLAMA YAPIYORUZ

Malatya'nın bir çok güzelliği bir arada barındırdığını belirten, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır; " Malatya'mızın 9 bin yıllık bir geçmişi var. Malatya aslında bir medeniyetler  şehri. Caferi höyük, Aslantepe höyüğü bilinen höyükler. Malatya'nın bir güzelliği de yetiştirmiş olduğu değerler ve isimler, İsmet İnönü, Turgut Özal gibi. Çok sayıda sanatçımız, siyasetçimiz var. Malatya daha çok okuyan araştıran bir şehir. Kayısı bizim için, ekonomi için çok önemli.  Kayısı, Malatya'mız ekonomisinde önemli olduğu kadar ülke ekonomisi içinde çok önemli. Bunun yanında sanayimizde son dönemlerde büyük gelişme gösteriyor. 1.2. organize sanayimiz var, 3. Organize sanayi içinde alt yapı hazırlıkları tamam. Özellikle yeni teşvik sistemiyle de, cazibe merkezi sistemleriyle de çok önemli bir yatırımcı talebi var.  Bunları karşılamaya gayret ediyoruz. Tabi şehirlerin düzenli büyümesi kalkınması çok önemli. Bunun için büyükşehir olmak büyük bir avantaj. Kentin sağlıklı planlaması adına, alt yapı, üst yapı imar planları bizim için önemli. Ekonomik büyümeyi de birlikte yakalamamız lazım. Biz kentin  belediyecilik açısından farklı bir vizyon ve farklı bir bakış açısını ortaya koyduk. Artık ilin sağlığını da biz düşünmek zorundayız, eğitimde hangi noktadayız, sanayisi ileriye yönelik her türlü gelişimi dikkate alarak planlamalar yapıyoruz. Malatya'mızı daha iyi yerlere taşımak için gayret ediyoruz" dedi.  

KARAASLAN: DÜNYADAKİ GELİŞMELER TÜRKİYE İLE RUSYA'YI BİRBİRİNE YAKINLAŞTIRIYOR

Türkiye-Rusya ilişkiler çok önemli olduğunu vurgulayan Rus-Türk işadamları Birliği Başkanı Naki Karaaslan, "Rus-Türk işadamları birliği 20 yaşında. Rusya Türkiye'nin ticari anlamda  Almanya'dan sonra ikinci ortağı.  Bir çok konuda özellikle turizmde birinci ortağımız. Rusya-Türkiye ilişkileri sektörel anlamda istediğimiz yerde değil.  Sayın Cumhurbaşkanlarımızın karşılıklı hedefleri var. Bu hedeflere adım adım gidilecek. 2018 yılı bizim için çok önemli. 2016 yılının başlarında hazırlanan ve tam imzalanma aşamasına gelen ayrıcalıklı ticaret anlaşması, Rusya-Türkiye arasında, Bağımsız Devletler Topluluğu arasında çok önemli. İşadamları olarak 2018'in ilk çeyreğinde bu anlaşmanın imzalanması ve hayata geçmesini bekliyoruz. Bu anlaşma bizim ilişkilerimize o zaman çağ atlatacak. Ayrıcalıklı ticaret anlaşmalarıyla, Türkiye-Rusya ilişkileri ekonomik anlamda katlayarak ilerleyecek. İki ülke hiçbir konuda rakip değil, her konuda tamamlayıcı. Dünyanın üçte bir zenginlikleri Rusya toprakları içinde. Rusya toprakların yaşadığı sıkıntılar, bu zenginliklerin paylaşılması ile ilgilidir.  Dünyadaki gelişmeler Rusya ile Türkiye'yi birbirine yakınlaştırıyor. Bölgenin iki tane olmazsa olmaz ülkesi. Dengede barış ve huzur için çok önemli. Bizim orda yatırımlarımız var. Rus işadamları işbirliği bünyesinde olan şirketler yaklaşık 12 milyar dolarlık yatırım yaptılar. İstihdam 100 binin üzerindedir. Bir  çok sektörde birinciyiz. Rusya Türkiye'ye bir çok alanda yatırım yapıyor. Akkuyu yatırımı dünyanın en büyük yatırımı. Karşılıklı güven açısından çok önemli. Turizm ortaklığımız çok önemli" dedi.

Bakmadan Geçme