Başkan Şengönül: 'Basın, Toplumun Geniş Kesimlerine Bilgi Akışını Sağlayan Kamusal Bir Güçtür'

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül,

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül, 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü kutlanan  “Gazeteciler ve Basın Bayramı” nedeni ile yayınladığı mesajda; " Basın, toplumun geniş kesimlerine bilgi akışını sağlayan, , ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, demokrasinin vazgeçilmez unsuru ve kamusal bir güçtür.

Basın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi , bir milletin müşterek sesidir. Bu sebeple tarafsızlığı ilke edinen Türk basınına, Türk Milleti’nin milli, ahlaki, insani ve kutsal değerlerine sahip çıkmak gibi bir çok görev düşmektedir.

Bu vesile ile başta 2014 yılında haber için gittiği seçim bürosu açılışında PKK'lı hainler tarafından yapılan saldırıda şahadet makamına erişen Cengiz Akyıldız ağabeyimiz olmak üzere görevi başında vefat eden basın mensuplarına Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor ve tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz “Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı” kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Bakmadan Geçme