Başkan Şengönül: 19 Mayıs Yeniden Dirilişin Adıdır

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül

19 Mayıs 1919 tarihi, Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanmış vatanseverlerin yaktığı meşale sonucunda  bağımsızlığını elde ettiği, şanlı tarimizde çok ayrı bir yeri olan tarihtir.  

19 Mayıs yeniden dirilişin adıdır.

19 Mayıs 1919 Samsun’da yanan bağımsızlık meşalesidir.

19 Mayıs 1919 TÜRK’e biçilen kefenlerin yırtıldığı gündür.

19 Mayıs en zor şartlarda dahi birlik ve beraberlik içinde olduğumuz zaman tüm engelleri aşabileceğimizi bütün dünyaya gösterdiğimiz gündür.

19 Mayıs; Türk ulusunun kahramanları Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları tarafından en elim şartlarda, ülkenin geleceği için verilen mücadelenin sembolü, gençlerin gururla kutlayacağı bir bayramdır. 

Ülkücü hareketin önderi Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in "Gençler hepiniz birer Türk Bayrağısınız, bayrağı yere düşürmeyin, lekelemeyin, kirletmeyin", Hareketimizin Bilge Lideri sayın Devlet Bahçeli'nin 
"Türk gençliği bizim has bahçemiz, parlak yüzümüz, muazzam hazinemizdir" sözlerinden ilham alarak Türk Gençliğini muhasır medeniyetler seviyesinin de üstüne  çıkartmak için eğitim ve kültür faaliyetlerimize aralıksız devam ediyoruz, edeceğiz.

Bu vesileyle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, bu bayramı bize hediye eden Mustafa Kemal Atatürk'ü ve vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizi, ebediyete göçen kahraman gazilerimizi rahmet ve duayla anıyorum.

Bakmadan Geçme