Başkan Güder: 'Vatandaşlarımızın Yüzünün Gülmesi Bizim İçin Her Şeyden Değerli'

Toplu Konutlar İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Gelincik Tepesi'nde yapımı tamamlanan 2.Etap 393 konutun anahtar teslimi için düzenlenen

Toplu Konutlar İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Gelincik Tepesi’nde yapımı tamamlanan 2.Etap 393 konutun anahtar teslimi için düzenlenen kura töreninde konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Vatandaşlarımız huzur içinde otursun, onların yüzünün gülmesi bizim için her şeyden daha değerlidir” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın öncülüğünde Toplu Konutlar İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Gelincik Tepesi’nde yapımı tamamlanan 2.Etap 393 konutun anahtar teslimi için Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından kura töreni düzenlendi. Battalgazi’deki kırsal mahalleler ile Pütürge, Doğanyol, Arguvan, Hekimhan, Kuluncak ve Akçadağ ilçelerinden mazeret beyan ederek Gelincik Tepesi’nde konut talep eden hak sahibi vatandaşlar için Battalgazi Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen kura çekimine Malatya Valisi Aydın Baruş, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti İl Başkanvekili İsmail Hakkı Pekel, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Av.Umut Yalçın ve vatandaşlar katıldı. 276 adet 2+1, 117 adet 3+1 konutların kura töreninde Sıddiye Ulupınar’ın kurasını çeken Başkan Güder, E-19 Blok 9 numaralı daireyi çekti. 
BAŞKAN GÜDER: “VATANDAŞLARIMIZ HUZUR VE MUTLULUK İÇİNDE OTURSUN”
Kura çekiminin hayırlı olmasını ve vatandaşlarımızın konutlarında sıkıntısız bir hayat sürmelerini Cenab-ı Allah’tan niyaz eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Kuluncak, Hekimhan, Doğanyol, Pütürge, Akçadağ, Arguvan ve diğer taraftan Battalgazi’mizin kırsal mahallelerinde yaşayan ve Gelinci Tepesi’nde mazeret bildirerek ev almak isteyen hak sahibi vatandaşlarımız için kura çekeceğiz. Deprem konutlarının yapımında Battalgazi Belediyesi olarak büyük gayretler ortaya koyduk. Malatya deprem bölgesinde yer alması nedeniyle ilçemizdeki Gelincik Tepesi, fiziki ve jeolojik olarak zemin etüdü sağlam olan bölgelerimizdendir. Burada ciddi bir emek harcandı. Malumunuz Türkiye olarak son iki yılda deprem, sel ve yangın gibi doğal afetler yaşadık. Hükümetimiz ve yerel yönetimlerimizin ortak çabasıyla şükürler olsun bu felaketleri vatandaşlarımızın üzerinden kaldırılmış oldu. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milletine verdiği değeri ve önemi görmek lazım. Geçmişte birçok şeylere şahit olduk. Her afet sonrası insanlarımızın feryadını duyardık. ‘Nerede bu devlet, nerede bu hükümet’ söylemlerini unutmamak gerek. 24 Ocak’ta Malatya’da yaşadığımız depremin ardından Battalgazi Belediyesi olarak birlik ve beraberlik içinde vatandaşlarımızın yanında olduk. O süreçte kimse mağdur olmadı. Önceki gün AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekilimiz Öznur Çalık hanımefendi ile beraber köy tipi evlerin yapıldığı yerleri ziyaret ettik. Vatandaşlarımız evlerinde bizleri misafir ettiler. Hep birlikte vatandaşlarımızın yüzlerindeki mutluluğa şahitlik ettik. Vatandaşlarımızın yüzünün gülmesi bizim için her şeyden daha değerlidir. Güçlü devletin kısa sürede neler yaptığını ve yapacağını, özellikle AK Parti iktidarının nasıl bir yönetim sergilediklerini hep beraber yerinde gördük. Bu evlerden oturan kardeşlerimiz inşallah huzur içinde otururlar. Rabbim böyle afetler bir daha yaşatmasın” dedi.
 

Bakmadan Geçme