Başkan Güder Basın Mensupları ile iftarda buluştu

Battalgazi belediye başkanı Osman Güder ve Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Malatya basını ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Battalgazi belediye başkanı Osman Güder ve Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Malatya basını ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Battalgazi Devlet Hastanesi bahçesinde yer alan restoranda düzenlenen iftar yemeğine, ulusal ve yerel anlamda Malatya’da faaliyet gösteren medya temsilcileri katıldı.

İftardan sonra açıklamada bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yürüttükleri projeleri değerlendirdi.  Kentsel dönüşüm alanında zorluklarla karşılaştıklarını kaydeden Güder, ”Battalgazi ilçesinde Belediye Başkanlığı yapmak zor. Herkes kendini başarılı bulur, ancak ben kendimiz başarılı bulmuyorum. Özellikle çevreyolu altındaki dönüşümü başlatmak, kentsel dönüşümü başlatmak kolay değil. O bölgedeki dönüşümü başlattığımızda gerek basın mensupları gerek se istişare ettiğimiz kişiler olsun, kentsel dönüşümü başlatan Belediye Başkanlarının altında kalkamadığını bizlere söylediler.  Bunlardan biri de Beydağ’ındaki kentsel dönüşümün ciddi problemler oluşturmasıydı. İnsanlar arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmamız lazım. Siz bunu kaldırmadığınız müddetçe toplumda huzur ve güveni tahsis edemezsiniz. Şükürler olsun şuan o bölgede binalarımız yükseliyor.” dedi.

Planlanandan uzun süren Derme Deresi Islah projesinin artan maliyetler nedeniyle ihalede kaldığını aktaran Güder, ”Derme Deresi projesinde geç kaldık bunun farkındayız. 6 aydır fiyat istikrarsızlığından dolayı ihaleye girecek müteahhit bulamıyoruz. Müteahhitler girdikten belli bir süre sonra ihaleyi bırakıyorlar. İnşallah o bölgenin çehresini değiştireceğiz.” diye konuştu.

Eski Malatya Meydan projesi ile tarihi ve kültürel anlamda Battalgazi’ye yakışır bir projenin hayata geçirileceğini belirten Güder, ”Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum. Eski Malatya’ya yapmış oldukları hizmetlerden ötürü. Eski Malatya bizim için bir maden. O madeni işlememiz ve işletmemiz lazım. Tabi Vakıflar ve Anıtlar Kurulu ile çalışmak çok kolay değil. Orada bir meydan düzenlememiz var. Onun bütçesi hazır ancak Sivas Anıtlar Kurulu ile son aşamaya geldik. İnşallah oradaki tarihi eserlere yakışacak bir meydan Eski Malatya’ya kazandırmamız lazım. İnşallah yakın tarihte 6’ıncı aya başladığımızda Eski Malatya’yı güzel bir çehreye kavuşturmuş olacağız.” sözlerini kullandı.

Hasırcılar Park ve Sahil Projesi ile Barajın değerlendirileceğini ileten Başkan Güder, ”Yılardır bizim Barajımız var. Hep sahil şerit yolu dedik. Barajdan nasıl istifade edebiliriz diye düşündük. Barajın potansiyeline bakıldığında Malatya’da ciddi manada alabalık üretiminin olduğunu ve Malatya’nın Avrupa’ya en fazla alabalık ihraç eden iller arasında olduğunu gördük. Bu da Malatya’mız için geç kalınmış ve üzerine çok şey eklenmesi gereken bir konudur.  7 kilometrelik sahil şerit yolumuza başladık. Beyazsaray ’dan inşallah Atabey iskelesine kadar inşallah bu yıl tamamlayacağız Orada çok güzel bir koy çalışması yapıyoruz. 2022’de inşallah bitireceğiz. Amacımız Malatyalıyı ve dışarıdan gelen misafirlerimizi deniz ile baraj ile buluşturmak. Bu çalışma Malatya’nın özellikle Battalgazi’nin katma değerini artırmış olacak. Doğru yola olduğumuzu düşünüyorum.” dedi.

Yürütülen projeler ile ilçenin göç veren ilçe konumundan göç alan ilçe konumuna getirildiğini hatırlatan Başkan Güder, ”Bilindiği üzere şehirler doğudan barıya doğru göç ediyor. Maalesef Battalgazi ilçemiz nitelikli göç veriyor ve nüfusumuz sürekli azalıyordu. İnşallah biz Battalgazi’deki bu kadim medeniyeti bu güzellikleri açığa çıkardığımızda Battalgazi terk edilen değil tercih edilen ilçe olacak.  2021 yılında yapılan nüfus sayımında Battalgazi’nin yüzde 3 nüfus artışı olduğunu gözlemlemiş olduk. Bu Battalgazi’mizin doğru yolda olduğunu bize göstermiş oluyor. İnşallah şehri açacağız, dar makastan kurtarmış olacağız. Bunlar uzun vadede olan çalışmalar. 3 yıllık yoğun çalıma ile 25 bin dönümlük alanı imara hazır hale getirebildik. Bunlar uzun vadeli çalışmalar. Bizler hizmetimize devam edeceğiz. Toplumun her kesimine, oy verse de vermese de layık olaya çalışacağız. Biz yapıcı olacağız, herkesten de yapıcı olmalarını rica ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

KAYMAKAM DURAN,” “KENTİN HAFIZASI ÇOK ÖNEMLİ”

Başkan Güder’ açıklamalarından sonra değerlendirmede bulunan Battalgazi Kaymakamı Abdülkadir Duran ise, ”Battalgazi İlçesinin zor bir yapıya sahip olduğu söyleniyor. Ben de aslında bu zorluğun kolaylığa çevrilebileceğini Başkanımıza birebir ifade ettim. Bir şehri şehir yapan unsur tek başına sadece siteler, evler, yollar, kaldırımlar ve parklar değildir. Şehir tıpkı bir insan gibi yaşayan bir organizmadır. O şehrin hatırasının olması gerekir. Mesela o şehrin Ulu Camisinin olması gerekir. O şehrin bir Sur ’unun olması gerekir. Bir Kümbetinin, bir Kervansarayının olması gerekir. Yoksa şehir tek başına sadece modern yapılan sitelerin olduğu bir yer değildir. Şehir tıpkı insanlar gibi bir kültür birikimidir. Bu noktada biz Battalgazi olarak çok şanslıyız. Ben bunu hep vurguluyorum. Bu avantajımızı inşallah önümüzdeki süreçte başkanımızın güzel projeleri de var. Hep beraber fikir teatisinde bulunarak ortaya çıkardır. İnşallah Eski Malatya’da meydan düzenlemesi ile birlikte, Arslantepe ’nin de UNESCO Dünya Mirasları kalıcı listesinde girmesinin olumlu rüzgârını da arkamıza alarak inşallah Eski Malatya’da var olan kültür ve tabiat varlıklarını ortaya çıkartıp bir cazibe merkezi oluşturmak istiyoruz. Meydan düzenlemesi ile birlikte buna Nemrut’u da katabilirsek mükemmel bir nokta ve cazibe merkezi olacağını düşünüyorum. İnşallah şehrimizi tarihi ve kültürel dokusunu ortaya çıkarırsak şehrimize en büyük katkıyı sağlamış oluruz diye düşünüyorum.” diye konuştu

Konuşmalardan sonra , Battalgazi Belediyesinde hizmet sürelerini tamamlayarak emekli olan Vahap Kazım Gökçe ve Said Yalçın’a özverili çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

Bakmadan Geçme