Başkan Deniz'Sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz'

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78.yılı nedeniyle, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Derneği Cemiyeti Başkanı Kemal Deniz bir mesaj yayınladı.

Bir 10 Kasım tarihinde daha Atatürk'ü kaybetmenin hüznünü v

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78.yılı nedeniyle, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Derneği Cemiyeti Başkanı Kemal Deniz bir mesaj yayınladı.

Bir 10 Kasım tarihinde daha Atatürk’ü kaybetmenin hüznünü ve burukluğunu yaşadıklarını belirten Deniz; “ Atatürk sadece Türk Milleti için değil bütün dünyaya mal olmuş eşsiz bir önderdir. Bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.” Dedi.

Atatürk’ün bıraktığı eserlerin, bu gün daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Başkan Kemal Deniz, şunları kaydetti: "Her 10 Kasım, Atatürk'ü Anma Günü olduğu kadar, sahip olduklarımızın değerini bilerek, cumhuriyetin erdemlerine sadakati ve Atatürk'ün ideallerini gerçekleştirme konusunda kararlılığımızı gösterme günü olmuştur. O tarihin akışını değiştirmiştir, Türk milletinin kaderini çizmiştir. Muasır medeniyetler üzerine çıkarma hedefiyle geleceğin güçlü Türkiyesi'ni kurmak için var gücüyle çalışmıştır. Atatürk, Cumhuriyet başta olmak üzere tüm kazanım ve başarıları kendisine değil, Türk milletine mal ederek, ne kadar büyük asker ve ne kadar büyük devlet adamı olduğunu göstermiştir. Gelecek nesillerimizin de aynı şuur ve inançla bayrağı devralacaklarına, Cumhuriyetimizi çok daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine inancım tamdır. Bu anlamlı günde laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 78'inci yılında saygı ve rahmetle anıyorum."

Bakmadan Geçme