1000 Şehidimizin İsimleri 1000 Su Kuyusuna Verilecek

Deniz Feneri olarak, 1996'dan beri ülkemizde ve yurt dışında birçok insani yardım faaliyetlerinde bulunuyoruz. Eğitim merkezleri, yetimhaneler, mescitler ve su kuyuları da kalıcı eserlerimizdendir.

Deniz Feneri olarak, 1996’dan beri ülkemizde ve yurt dışında birçok insani yardım faaliyetlerinde bulunuyoruz. Eğitim merkezleri, yetimhaneler, mescitler ve su kuyuları da kalıcı eserlerimizdendir. Bu projelerden her biri milyonlarca mazlumun derdine derman olurken su kuyularımız ise en önemli ihtiyacımıza, susuzluğa, çare olmaktadır.
 
Dünyada Susuzluk


Dünyanın en büyük sorunlarından biri de artan nüfus, azalan kaynaklar ve doğal dengenin bozulması nedeniyle küresel susuzluktur. Özellikle Afrika ve Asya’da kendini çok daha şiddetli hissettiren susuzluk nedeniyle her gün binlerce insan hasta olmakta ya da ölmektedir. Bu konuda BM ve WWF gibi çeşitli bağımsız kuruluşların verileri olayın boyutunu gözler önüne sermektedir. Buna göre dünyada her 90 sn’de bir çocuk susuzluk veya kirli suya bağlı hastalık nedeniyle ölmekte, her gün 700 milyon insan susuzluk çekmektedir. 2 milyardan fazla insan temiz suya erişememekte, bir Afrikalı temiz su kaynağına ulaşmak için ortalama olarak 6 km yürümektedir.
 
Biz de Deniz Feneri olarak 15 yıldır dünyanın 15 değişik ülkesinde su kuyuları açtık. Haiti’den Endonezya’ya, Gana’dan Bangladeş’e kadar açtığımız kuyular onbinlerce ihtiyaç sahibi insanın ve diğer canlıların susuzluğuna çare oldu. Su kuyularımızın sayısı Bin 850’ye ulaştı ve açılmaya da devam ediyor.
 
1000 Şehidimiz Adına 1000 Su Kuyumuz


Şimdi de bu kuyularımıza yeni binler eklemenin tatlı telaşını yaşıyoruz. İçişleri Bakanlığı ve Bakanımız Sn. Süleyman Soylu'nun destekleriyle “1000 Şehidimiz Adına 1000 Su Kuyusu” projesini başlatıyoruz. Vatanımız, bayrağımız ve milletimiz için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin adlarını, ülkemizden binlerce km ötede yaşatacak ve onların hatırasını Afrikalı kardeşlerimizin dualarına ortak edeceğiz. Benin, Burundi, Etiyopya, Somali, Gana ve Etiyopya’da açmayı planladığımız su kuyularımız ile hem susuzluk çeken kardeşlerimizi suyla buluşturacak hem de kahraman şehitlerimizi, “su gibi aziz olun” dualarında anacağız.
 
Projemize yapacağınız katkılarla ister bir su kuyusunu üstlenebilir, isterseniz bir kuyunun yapılmasına vesile olabilirsiniz. Şehitlerimizin adını taşıyacak kuyularımız bağışlarınızla tamamlanacak ve sizlerin eserleri binlerce mazlumun en büyük ihtiyacı olan susuzluğu giderecek.

Bakmadan Geçme